Flex Group en DPA tekenen intentie overname

fallback
DPA Holding NV (DPA) en FGN Beheer BV (Flex) hebben een intentieverklaring ondertekend voor de overname van Flex door DPA. De bedrijven zullen na de overname hun diensten gezamenlijk voortzetten onder de naam DPA Flex Group.

Door de overname verbreedt DPA haar dienstenaanbod, dat zich beperkt tot detachering binnen het financiële- en supply chain vakgebied. Flex levert, naast een beperkt aantal financiële interim-professionals, met name detacheringdiensten binnen de vakgebieden ICT, HRM, juridische dienstverlening, (project-)management en strategie.

In Nederland is DPA de grootste partij in de markt voor detachering van financiële professionals. Met Flex bouwt het deze positie uit naar andere vakgebieden en ontstaat er direct een dienstverlener met voldoende schaalgrootte om in diverse disciplines te voldoen aan de wensen van grote organisaties. Deze organisaties vertegenwoordigen het grootste deel van de detacheringmarkt en professionaliseren de inkoop van detacheringdiensten door het afsluiten van mantelovereenkomsten.

De combinatie DPA Flex Group zal in totaal circa 1.000 medewerkers tellen.

DPA is voornemens de overname te financieren middels een aandelenemissie. Naar verwachting zullen 4.104.462 aandelen in DPA worden uitgegeven. De emissie zal geheel bestaan uit nieuwe aandelen, waarbij de mogelijkheden om de free float van aandelen te vergroten zullen worden benut. De details van de emissie, die naar verwachting voor eind februari 2006 zal plaatsvinden, zullen kort voor uitgifte van de aandelen worden vastgesteld en gepubliceerd.

DPA en Flex zullen na de overname fuseren tot één organisatie: DPA Flex Group. Het leveren van detacheringdiensten zal worden voortgezet vanuit vier branchegerichte business lines, die na de fusie een geïntegreerd dienstenpakket leveren van interim-professionals in alle vakgebieden. Er zal worden gewerkt vanuit de twee bestaande kantoren in Amsterdam en Rotterdam.

Na de fusie zal het directieteam van DPA Flex Group bestaan uit: Peter Smit (CEO van DPA), Rob de Laat (directeur van Flex), Marcel Broersma (directeur Flex). Hans Leistra, die de directie van DPA op dit moment completeert, zal terugtreden.

Gerelateerde artikelen