Flanderijn en Vesting Finance slaan handen ineen

fallback
Incasso-organisatie Flanderijn en het bedrijf Vesting Finance gespecialiseerd in creditmanagement gaan nauw samenwerken. Samen vormen de twee ondernemingen met in totaal circa 550 medewerkers en een omzet van circa EUR 40 miljoen, op dit moment de grootste zelfstandige creditmanagement-organisatie in Nederland. Om het belang van de partnership te onderstrepen, neemt het Rotterdamse Flanderijn een minderheidsbelang in het Hilversumse bedrijf.

De incassomarkt is sterk in beweging. Zowel grote, middelgrote als kleine bedrijven besteden steeds vaker én eerder betalingsbeheer en vorderingstrajecten uit.

Vesting Finance (200 medewerkers, 5 vestigingen) en Flanderijn (350 medewerkers, 9 vestigingen) willen vooral hun gecombineerde schaalgrootte benutten om te investeren in automatisering, managementinformatiesystemen, huisvesting, personeelswerving, geïntegreerd betalingsbeheer en het aannemen van grote incassoprojecten. Ook zijn de twee bedrijven al enige tijd actief om nieuwe creditmanagement-diensten te verkennen.

Volgens Michel van Leeuwen, directielid van Flanderijn, kan Vesting Finance heel goed profiteren van zijn organisatie: “Vesting Finance zal straks een vloeiende overgang creëren van minnelijke incasso naar ambtelijke trajecten die juist alleen gerechtsdeurwaarders zoals wij kunnen invullen. Ze hoeven nu niet meer in elke regio met een andere gerechtsdeurwaarder in zee. We bieden een uniforme landelijke dekking hetgeen de effectiviteit ten goede zal komen”.

Jan Paas, directeur van Vesting Finance is uiterst content met de samenwerking: “Flanderijn groeit net als wij snel en de druk om goed personeel te vinden is ook bij hen groot. Ook signaleert Flanderijn regelmatig bij opdrachtgevers dat zij problemen hebben met het vinden van goed opgeleide medewerkers op het terrein van creditmanagement. Onze detachering- en wervingstak kan grote waarde toevoegen. Daarbij zie ik commercieel ook kansen om samen grote opdrachtgevers aan ons te binden. Er is behoefte aan een strakke en heldere creditmanagement-aanpak. Grote opdrachtgevers willen hun opdrachten op de voet volgen en letterlijk zien wat er tijdens de opdracht gebeurt, van begin tot het eind. Door onze unieke samenwerking kunnen wij in die behoefte voorzien”.

Flanderijn opende dit jaar al een nieuw kantoor in Heerenveen en zei eerder actief op overname pad te zijn in Noord-Holland. Het Rotterdamse bedrijf met negen kantoren in Nederland wil snel een optimale landelijke dekking om opdrachtgevers vanuit één en dezelfde organisatie en werkmethodiek te kunnen ondersteunen.

Vesting Finance, opgericht in 1996 groeide snel met eigen kantoren in Hilversum, Almere, Apeldoorn, ‘s-Hertogenbosch en Heerenveen. Vooral de regionalisering bleek in een sterk groeiende markt onder meer een uitkomst om te kunnen voorzien in goed gekwalificeerd personeel.