Fitnessketen HealthCity neemt LA Gym clubs over van GIMV

fallback
HealthCity, de grootste fitnessketen van Nederland, waarin Waterland Private Equity Investments (Waterland) één van de aandeelhouders is, neemt de Antwerpse LA Gym fitnessclubs over van GIMV.

De overname volgt op recent gestarte fusiegesprekken tussen HealthCity en Sportopolis Groep, de nummer twee op de Belgische fitnessmarkt, en past in de door Waterland gesteunde Buy & Build strategie om een leidende fitnessgroep te bouwen.


LA Gym werd opgericht in 1992 en groeide de jongste jaren uit tot een toonaangevende fitnessclubketen in Antwerpen. LA Gym telt momenteel vier kwalitatief hoogstaande clubs met een breed aanbod bestaande uit cardiofitness, krachttraining, spinning, aquagym, sauna, hammam en zwembad.


Begin 2006 opende de vierde LA Gym club te Merksem, en de opening van een vijfde club, in Antwerpen-Zuid, is voorzien voor het voorjaar van 2007. De huidige aandeelhouders van LA Gym zijn de beursgenoteerde GIMV, die in 1999 in het kapitaal van LA Gym stapte, en Rob Peys, die kort na de instap van GIMV werd aangetrokken als co-aandeelhouder en CEO.


Voor HealthCity, de grootste fitnessketen van Nederland met 30 centra, past de overname van LA Gym in haar strategie om een leidende positie te verwerven op de Belgische fitnessmarkt. Eric Wilborts, directeur HealthCity, licht toe: “LA Gym past qua sportaanbod, kwaliteit en ledenservice perfect binnen het concept van HealthCity. Geografisch sluit LA Gym ook goed aan bij de Sportopolis Groep, met wie wij eerder dit jaar een principeakkoord voor een fusie afsloten.”


Sportopolis is de nummer twee op de Belgische fitnessmarkt, met twaalf clubs in Limburg, Antwerpen en Brabant. “Samen met LA Gym (vijf clubs) en de vier Belgische clubs van HealthCity zouden wij in de loop van dit jaar naar meer dan 20 clubs kunnen groeien in België”, aldus nog Eric Wilborts.


“Wij zien mooie opportuniteiten in de Belgische fitnessmarkt”, stelt Frank Vlayen, principal België voor Waterland Private Equity Investments, één van de aandeelhouders van HealthCity.


Hij voegt er aan toe: “de fitnesspenetratie in België is relatief laag vergeleken met de omliggende landen en heeft nog veel groeipotentieel. Bovendien is de Belgische markt nog zeer gefragmenteerd, wat HealthCity, in combinatie met LA Gym en Sportopolis, de mogelijkheid biedt om een actieve rol te spelen in de consolidatie van de markt.”


LA Gym werd opgestart in 1992 en groeide uit tot de toonaangevende keten van fitnessclubs in Antwerpen. LA Gym telt op vandaag vier clubs in Antwerpen, de opening van een vijfde club is voorzien voor het voorjaar van 2007.


GIMV is sinds 1999 aandeelhouder van LA Gym met een belang van 81,3%. De overige aandelen zijn in handen van CEO Rob Peys.


HealthCity werd in 2000 opgericht door twee Nederlandse topsporters en is vandaag de grootste onderneming op het gebied van sport- en fitnesscentra in Nederland. Participatiemaatschappij Waterland Private Equity Investments heeft in 2005 groeikapitaal verstrekt aan HealthCity, waarmee een ambitieus groeiprogramma werd gerealiseerd. HealthCity groeide sindsdien in een half jaar tijd van 11 naar 30 sport- en fitnesscentra (begin 2006), zowel door de opening van nieuwe clubs als door overnames.