Fintech-startup Sowdan haalt 2,1 miljoen euro binnen

De Rotterdamse startup Sowdan heeft EURO2.100.000 opgehaald bij investeerders, waaronder de oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) Pieter Schoen.

Sowdan gaat de investering gebruiken om 24/7, real-time betalingsverkeer mogelijk te maken.
Sowdan gaat ervoor zorgen dat er voor het eerst in Nederland real-time betalingen gedaan kunnen worden tussen verschillende banken. Real-time betekent dat men vrijwel direct geld kan versturen en ontvangen, 24 uur per dag 7 dagen per week ongeacht weekenden en feestdagen. In Zweden bestaat een soortgelijk concept al langer en is een enorm succes. Binnen 2,5 jaar gebruikt inmiddels 50% van alle Zweden een dergelijke real-time betalingsapplicatie. Ook in Denemarken en Engeland zijn er al vergelijkbare voorbeelden bekend.
Pieter Schoen, oprichter van NLE, over Sowdan: “Geld overboeken van een bank en dit direct op een rekening van een andere bank ontvangen; dat kan nog steeds niet in Nederland. Vreemd natuurlijk. Er zijn zelfs al kamervragen over gesteld. De hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen. Sowdan stelt de consument in staat om de dienst te gebruiken zonder dat daarvoor een card reader benodigd is. Uiteindelijk zal de mobiele telefoon de portemonnee vervangen.”De banken zelf hebben in het maatschappelijk overleg besloten om pas over 4 jaar real-time betalingsverkeer mogelijk te maken. Sowdan bevindt zich op dit moment in de testfase. Naast de initiële investering van €2,1 miljoen richt Schoen zich begin volgend jaar op een tweede financieringsronde van €20 miljoen.
Maurits Grosfeld en Mark Kalse namens Sowdan over het binnenhalen van Schoen als investeerder: ”Pieter Schoen heeft als geen ander laten zien hoe je een moeilijke markt openbreekt die wordt gedomineerd door een paar grote spelers. Samen met Pieter gaan wij het betalingsverkeer op z’n kop zetten!”
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards.
__________________________________________________________________________