FinTech-bedrijf Acapture introduceert betalingsproduct SlicePay conform PSD2

Acapture, een internationale, data-gedreven omnichannel PSP, heeft SlicePay, gelanceerd, een makkelijk te integreren product ontworpen om betalingen naar meerdere partijen in verschillende landen en valuta's makkelijker te maken.

Met SlicePay biedt Acapture een door BaFin gevalideerde oplossing voor internationale klanten. De oplossing is conform de EU-richtlijn PSD2. Zo kunnen marktplaatsen, bedrijven actief in de deeleconomie, franchisers, online reisorganisaties en andere bedrijven die betalingen van belanghebbenden verwerken volledig voldoen aan de EU-richtlijn PSD2 (Payment Service Directive 2) 

Met de PSD2 opent de Europese Unie (EU) de markt voor nieuwe partijen, verkleint het de invloed van banken en voegt het nieuwe manieren toe om burgers en hun geld te beschermen. Organisaties die een marktplaats exploiteren, waarvoor ze transacties tussen twee of meer partijen verwerken (gevestigd in de EU of daarbuiten), ontvangen een licentie of vinden een geaccrediteerde partner die de transacties namens hen verwerkt. Dit geldt ook voor merchants in Azië en de Verenigde Staten die hun activiteiten naar Europa willen uitbreiden. Het verkrijgen van een dergelijke licentie is kostbaar, niet alleen qua geld maar ook als het gaat om tijd. 

Als erkende betaalinstelling in de EU is Acapture geaccrediteerd om dit soort transacties namens haar merchants te verwerken. Acapture zal de betalingen innen en verwerken, waarna ze veilig worden opgeslagen in een vertrouwd account. Middels een eenvoudige en geautomatiseerde serie API's kan de merchant het systeem instrueren om transacties te spreiden en geld uit te betalen aan zijn verkopers. De verkoper kan het geld rechtstreeks op zijn bankrekening ontvangen, zonder dat daarvoor een e-wallet nodig is. De oplossing maakt geen inbreuk op het bedrijfsmodel van de merchant en is conform de EU-richtlijn, waardoor het geld van consumenten gegarandeerd veilig is.


 

Organisaties moeten niet alleen voldoen aan de EU-richtlijn PSD2, maar moeten ook complexe betalingen aan verschillende partners verwerken. SlicePay gebruikt één RESTful API om dit proces te vereenvoudigen middels een geautomatiseerd betalingssysteem. De marktplaats ontvangt de betaling van de koper, waarna SlicePay het bedrag tussen de verkopers verspreid, in de juiste valuta, op het juiste moment en in overeenstemming met alle voorschriften. Indien nodig kan een beveiligd account worden gebruikt om het geld vast te houden totdat het product is geleverd. SlicePay voorkomt ondertussen de mogelijkheid van een menselijke fout. 
Marktplaatsen kunnen SlicePay gebruiken om de transacties van hun verkopers te verwerken, ongeacht of de verkoper een klant van Acapture is of niet, aangezien marktplaatsen zelf verantwoordelijk zijn voor hun klanten. Daardoor blijft de volledige klantervaring in handen van de markplaats. 

“Ons doel is om de focus van onze klanten te houden op het laten groeien van hun bedrijf. Zo wordt EU-regelgeving gezien als een van de grootste uitdagingen in e-commerce. Merchants worden met een zeer ontwrichtende wetswijziging geconfronteerd; de introductie van de tweede PSD.”  aldus John Snoek VP Product bij Acapture. “Momenteel maken online marktplaatsen een enorme groei  door. Dat is waar ze zich volledig op moeten kunnen richten: het verfijnen van hun eigen groeistrategieën. Met SlicePay bieden we dergelijke bedrijven een flexibele, kosteneffectieve betaaloplossing die het makkelijk maakt om aan de EU-richtlijn PSD2 te voldoen, hierdoor kunnen deze bedrijven zich concentreren op het ontwikkelen van hun bedrijf.”

Bedrijven die niet voldoen aan de EU-richtlijn PSD2 kunnen te maken krijgen met omvangrijke financiële sancties als ze vanaf januari 2018 zonder licentie werken. Meer informatie over de implicaties en gevolgen van de EU-richtlijn PSD2 vindt u in de laatste onderzoeksrapporten van Acapture die hier beschikbaar zijn. Voor meer informatie over het voldoen aan de EU-richtlijn PSD2 en SlicePay, kunt u hier een kijkje nemen of contact opnemen met onze experts door hier te klikken.

Voor meer informatie over Acapture, kunt u een kijkje nemen op www.acapture.com