Fintech Tipalti breidt uit in Europa en opent kantoor in Amsterdam

Fintech Tipalti heeft uitbreidingsplannen en opent een Benelux-kantoor in Amsterdam.

Tipalti, het zakelijke automatiseringsplatform voor betalingen, kondigt vandaag zijn uitbreiding naar het vasteland van Europa aan. De fintech opent een Benelux-kantoor in Amsterdam om van daaruit leiding te geven aan de groei in de regio. In oktober vorig jaar zette Tipalti, dat onder meer samenwerkt met Tier, Twitter en Amazon Twitch, al voet op het continent in het Verenigd Koninkrijk. In december werd vervolgens meer dan 265 miljoen euro investering opgehaald, waarvan een deel bestemd is voor verdere internationale uitbreiding. Tipalti ziet de Benelux, met al zijn innovatieve en internationale bedrijven, als de volgende stap in de internationale expansie naar andere Europese landen.

Met de uitbreiding naar de Benelux wil Tipalti ook hier dynamische bedrijven helpen bij het automatiseren van handmatige betalingsprocessen, een van de meest tijdrovende werkzaamheden van financiële afdelingen. Aanhoudende economische onzekerheid en krapte op de arbeidsmarkt dwingen bedrijven om efficiëntieproblemen aan te pakken:

“Finance speelt een fundamentele rol in het creëren van efficiëntie in een dynamische organisatie en het waarborgen van flexibiliteit in onzekere tijden”, zegt Rob Israch, General Manager Europa van Tipalti. “We zien dat bedrijven in de Benelux, net als die elders in Europa, processen vaak nog niet automatiseren en optimaliseren en nog steeds handmatig grote hoeveelheden PO’s, facturen en leveranciersbetalingen verwerken. Met onze ervaring weten we welke impact de technologie van Tipalti heeft op bedrijven die willen opschalen en met die kennis willen we nu ook finance teams in de Benelux gaan ondersteunen.”

Investeringen voor expansie
Sinds de oprichting in 2010 heeft Tipalti ruim 540 miljoen euro aan investering opgehaald en wordt het gewaardeerd op 8,15 miljard euro. Het bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een internationaal finance platform dat jaarlijks meer dan 35 miljard euro aan transacties verwerkt.

In december 2021 haalde het bedrijf zijn grootste investering op. De ruim 265 miljoen euro die in de Series F ronde werd verzameld, is deels bedoeld voor de internationale uitbreiding: “De introductie in het VK was een enorme mijlpaal voor ons. Maar de stap naar het vasteland van Europa biedt nog meer groeimogelijkheden. We zien de Benelux regio, met het grote aantal innovatieve en internationaal georiënteerde bedrijven – met in veel gevallen complexe dochterstructuren – als de juiste opstap naar de rest van Europa. Het openen van een kantoor in Amsterdam is het resultaat van de aanzienlijke vraag uit deze regio naar de mogelijkheden die ons platform biedt,” zegt Martijn Janssen, Sales Director Europa van Tipalti. Met de dochteronderneming in Nederland wil Tipalti zich vestigen als een belangrijke speler in Europa, voordat het verder uitbreidt naar andere landen.