Fintech-dochter ING sneuvelt na verzelfstandiging

Fintech-dochter ING sneuvelt na verzelfstandiging
Katana Labs gesloten ondanks anderhalf miljoen euro zakgeld van moeder.

ING trekt de stekker uit dochterbedrijf Katana Labs. De fintech is er na twee jaar niet in geslaagd om op eigen benen te staan, ondanks een kapitaalinjectie van het moederbedrijf van anderhalf miljoen euro.

Twee jaar geleden maakte ING nog bekend dat Katana Labs de ruimte kreeg om zelfstandig verder te groeien. Ondanks betrokkenheid van ING ziet de scale-up zich genoodzaakt om het licht uit te doen.

Het vierjarige bedrijf is een advanced analytics platform dat handelaren op de obligatiemarkt in de gelegenheid stelt om beter gefundeerde besluiten te nemen over aan- en verkopen. Katana koppelt met behulp van machine learning transactiedata uit het verleden aan beschikbare realtime transactiedata en stelt prijsadviezen op voor obligaties.

De fintech is hiemee één van de minder geslaagde innovaties van ING Labs, dat 25 bedrijfjes oprichtte. Andere start-ups uit deze stal doen het betert, zoals Yolt en Cobase. Die laatste techonderneming haalde in 2020 nog 10 miljoen euro op tijdens een financieringsronde. De onderneming kwam eind 2019 op eigen benen te staan. In een financieringsronde haalde Katana Labs nog 3 miljoen euro op.

 “Dit is uiteraard niet het resultaat waarop we hadden gehoopt”, aldu Katana-CEO Santiago Braje. “Het is een uitdagende maar uiterst verrijkende reis geweest.”