Finansbank wordt Credit Europe Bank

fallback
Per 1 maart 2007 verandert Finansbank (Holland) N.V. in Credit Europe Bank N.V. Consumenten en zakelijke klanten kunnen blijven profiteren van toptarieven en gunstige voorwaarden voor verschillende financiële producten en diensten van Credit Europe Bank.

De nieuwe naam weerspiegelt de strategie van de bank. Zij wil op de lange termijn en voornamelijk in Europa duurzame groei realiseren en geografisch uitbreiden.


“Onze nieuwe naam is een mijlpaal in onze geschiedenis”, aldus de CEO van de Credit Europe Bank, TC Beriker. “Onder de naam Credit Europe Bank gaan wij onze cross selling potentie verder uitbreiden. Hierbij werkt onze sterke en tevreden klantbasis in ons voordeel. Zo zijn we vooral bekend met onze spaarrekening de Finans Top-Interest Rekening die aantrekkelijke spaartarieven biedt en deposito’s tot en met 5 jaar genaamd Finans Termijndeposito.


Ook bieden we consumptieve kredieten aan tegen scherpe tarieven onder de namen Finans Flex Krediet en Finans Vast Krediet. We blijven onze klanten simpele producten aanbieden tegen aantrekkelijke tarieven en voorwaarden.


De naamsverandering is een gevolg van de verkoop van Finansbank A.S. in Turkije aan de National Bank of Greece in augustus 2006. Als onderdeel van deze verkoop is de National Bank of Greece nu ook de eigenaar van het merk Finansbank en het logo.


Deze verandering van eigenaar en naam heeft ertoe geleid dat de naam van alle vestigingen van Finansbank in Nederland en Europa moeten veranderen. Deze Europese vestigingen gaan verder onder de nieuwe naam Credit Europe Bank wat de Europese identiteit en focus op deze markt onderstreept. 


Fiba International Holding N.V. in Amsterdam, die onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank heeft de aandelen in bezit van alle Europese vestigingen. Credit Europe Bank heeft een internationaal netwerk en is actief in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland, Turkije, Rusland en Roemenië, Oekraïne en China. De activiteiten bestaan uit corporate banking, marine financiering, handelsfinanciering en bankieren voor particulieren.


In 1994 is Credit Europe Bank als “Finansbank (Holland) N.V.” opgericht onder Nederlands recht. Sindsdien is de bank met een volledige bankvergunning werkzaam onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Sinds de bank de particuliere markt in 1997 betrad, is de Credit Europe Bank een van de meest toonaangevende aanbieders voor dagelijks opvraagbare spaarrekeningen, deposito’s en consumptieve kredieten.


Credit Europe Bank N.V. heeft vestigingen in drie landen, namelijk Nederland, België en Duitsland. Daarnaast heeft de bank een volledige dochter in Rusland met een groot netwerk van bankfilialen voor particuliere financiële diensten. In Roemenië is de bank actief op de markt voor hypotheken en consumptieve kredieten.


De totale activa bedroeg EUR 20.4 miljoen per 31 december 1994. De bank had een eigen vermogen ter waarde van EUR 6,8 miljoen. Totaal deposito’s bedroeg EUR 13,2 miljoen. Het internationale handelsvolume was EUR 80 miljoen. Dezelfde cijfers zien er na 13 jaar als volgt uit:


De totale activa van de bank bedroeg per 31 december 2006 EUR 3,7 miljard. De bank had een eigen vermogen ter waarde van EUR 340 miljoen en een netto winst van EUR 22,5 miljoen. Totaal deposito’s bedroeg EUR 3 miljard, waarvan EUR 1,8 miljard uit de particuliere sector. Het totale internationale handelsvolume komt neer op EUR 5,3 miljard.