Finance zoekt nieuw talent in eigen gelederen

interne werving in finance sector
Interne werving in de sector finance om vacatures te vervullen is tussen april en augustus met 17 procent gestegen, vergeleken met vorig jaar. Het is de pandemie die bedrijven dwingt om het aannamebeleid aan te passen.

Ook in de sectoren energie, hardware, consumer goods en transport & logistiek komt interne werving steeds vaker voor. Dit blijkt uit onderzoek van LinkedIn. Het zakelijk medium onderzocht het percentage werknemers die hun functietitel veranderde in een andere rol binnen dezelfde organisatie.

Bijna een derde (29%) van de leidinggevenden in Nederland geeft aan werknemers de kans te geven om in de komende zes maanden intern een andere functie te bekleden. Niet alleen leidinggevenden hebben interne werving hoog op de agenda staan. Bijna twee derde (61%) van de hr-professionals in de Benelux geeft aan dat COVID-19 hen heeft gedwongen hun aannamebeleid te veranderen. Ruim de helft (55%) geeft aan dat interne werving op dit moment topprioriteit heeft.

Om werknemers te ondersteunen bij hun overgang naar verschillende rollen, richt 61 procent van de hr-leiders zich op het helpen van werknemers bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Het ontwikkelen van interne mobiliteitsprogramma’s gebeurt door nog eens 61 procent.