FileNet zet nieuwe trend in enterprise content management wereld.

fallback
FileNet zet nieuwe trend in enterprise content management wereld met de introductie van FileNet P8 integratie van content, processen en connectiviteit versnelt 'critical decision making' en verbetert bedrijfsprestaties. FileNet Corporation, marktleider op het gebied van Enterprise Content Managementoplossingen (ECM) brengt grote veranderingen teweeg in de ECM-markt met de introductie van haar nieuwe FileNet P8-architectuur. FileNet P8 is een geïntegreerd raamwerk waarin content management, business process management en Enterprise Application Integration (EAI) worden ingezet om te zorgen voor een snellere 'critical decision making'. Door de snellere besluitvorming kunnen bedrijven en overheidsinstanties concurrentievoordeel behalen en de totale bedrijfskosten reduceren.

FileNet’s P8-architectuur biedt schaalbaarheid en flexibiliteit op enterprise niveau en kan de moeilijkste en meest complexe uitdagingen op het gebied van content, bedrijfsprocessen en applicatie-integratie aan. De P8-architectuur voegt de capaciteiten van FileNet’s populaire Panagon-platform, Acenza-applicatieraamwerk, haar Brightspire e-business-raamwerk en business process managementtechnologie samen in één compleet ECM-platform. De FileNet P8-architectuur maakt gebruik van één enkele repository, een eenduidige gebruikers interface en één enkele Application Programming Interface (API) set voor ontwikkelaars. FileNet is de enige ECM-aanbieder die dit niveau van functionaliteit biedt in één complete ECM-architectuur. De FileNet P8-architectuur bestaat uit vier kant-en-klare suites om de keuze en de ‘deployment’ voor de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken: Business Process Manager – voor applicaties die complexe bedrijfsprocessen automatiseren om procesprestaties te verbeteren, de omlooptijd te verkorten en de productiviteit te verbeteren. Hierdoor kan men sneller en betere beslissingen nemen. Content Manager – voor het beheren van complexe documenten en voor het beheersen, delen en toegang verkrijgen tot elke vorm van content in een veilige omgeving, om sneller gefundeerde beslissingen te kunnen nemen. Web Content Manager – voor het beheren van de creatie, goedkeuring en publicatie van webcontent en complexe documenten voor meerdere websites. Dit verbetert de productiviteit en het online beslissingsproces. Image Manager – voor het beheren van en toegang verkrijgen tot miljoenen ‘fixed objects’, zoals gedigitaliseerde documenten, faxen, e-mails en ‘rich media’. Dit maakt het mogelijk snelle en accurate beslissingen te nemen die gebaseerd zijn op veilige, gearchiveerde informatie.

Klanten van FileNet kunnen de suites kiezen die het beste passen bij hun behoeften en waar nodig modules en componenten toevoegen. Hierdoor kan de technologie worden aangepast aan nieuwe eisen, terwijl reeds gedane technologie-investeringen worden beschermd. Alle suites zijn volledig interoperabel, eenvoudig te configureren, snel inzetbaar en reduceren de ’total cost of ownership’. FileNet’s P8-aanbod onderscheidt zich met haar uitgebreide business process managementmogelijkheden, zoals geïntegreerde processimulatie, -rapportage en -analyse. Hiermee kunnen klanten hun bedrijfsprocessen ‘real time’ optimaliseren. “Enterprise content management is een strategische ‘must’ wanneer je wilt concurreren in de keiharde zakenwereld van vandaag,” zei Lee Roberts, voorzitter en CEO van FileNet. “Geen enkele andere architectuur kan FileNet P8 evenaren wanneer je kijkt naar de functionaliteit en de schaalbaarheid. P8 biedt de meest geavanceerde infrastructuur voor het vastleggen en opslaan van enorme hoeveelheden content. Daarnaast heeft het de meest uitgebreide set business process managementfunctionaliteiten zodat het maximale uit content kan worden gehaald in de meest ‘mission critical’ applicaties die onze klanten gebruiken.” De FileNet P8-architectuur opereert in zowel Java- als Microsoft-omgevingen en ondersteunt Microsoft’s SQL server en Oracle databases. Op het moment wordt gewerkt aan ondersteuning van DB2. Bovendien is de architectuur nauw geïntegreerd met BEA’s WebLogic en IBM’s WebSphere webservers. FileNet P8 biedt ook integratie met portals, zoals die van BEA, SAP, IBM, Microsoft, Plumtree en Siebel. De rol van FileNet’s P8 platform in het zakelijk beslissingsproces. Door een unieke focus op content, processen en connectiviteit, stelt FileNet’s P8-architectuur bedrijven in staat de snelheid, kwaliteit en kwantiteit van het beslissingsproces te verbeteren en dus een hogere ‘return on investment’ te behalen. Bedrijven moeten iedere dag belangrijke beslissingen nemen; bijvoorbeeld over het wel of niet toekennen van leningen, het aanvullen of verminderen van de voorraad, het wel of niet toekennen van krediet en het goedkeuren of afkeuren van ontwerpen. Hoe men dergelijke beslissingen neemt en wat de uitkomst is, heeft zowel aanzienlijke gevolgen voor de financiële situatie en reputatie van het bedrijf als voor het wel of niet kunnen behalen van belangrijke zakelijke doelstellingen.

ECM ondersteunt het beslissingsproces door content te verzamelen en op het doorslaggevende moment af te leveren bij de beslissers, zodat zij alle benodigde informatie op tijd hebben om ‘real time’ beslissingen te kunnen nemen. Door dit proces te versnellen, worden de kosten gereduceerd. Dit komt uiteindelijk de winstgevendheid van het bedrijf ten goede. Daarnaast voorkomt toegang tot de juiste informatie op het juiste moment dat werknemers slechte beslissingen nemen. Dit reduceert risico’s. In de afgelopen 18 maanden heeft FileNet haar portfolio uitgebreid en technologie-aankopen gedaan, met als doel naadloze ECM-capaciteiten te leveren. Met de introductie van de FileNet P8-architectuur biedt FileNet nu één van de meest uitgebreide ECM-capaciteiten in één geïntegreerd aanbod. Hiermee verstevigt het bedrijf haar positie als leverancier van ECM-oplossingen. Terwijl andere technologiebedrijven de ontwikkeling van nieuwe producten hebben vertraagd of gestaakt, blijft FileNet investeren in nieuwe producten om in te kunnen spelen op de veranderende behoeften van de klanten. Met meer dan 70 miljoen dollar aan R&D uitgaven in 2002, 176 miljoen dollar aan reserves in kas en zonder schulden, bevindt het bedrijf zich in een uitstekende positie om het marktleiderschap in de ECM-markt te behouden. Deze markt zal naar schatting 24 procent per jaar groeien en zal in 2006 de 8,3 miljard dollar overschrijden.* FileNet’s P8 platform is nu verkrijgbaar; afhankelijk van de configuratie lopen de prijzen uiteen van 125.000 dollar tot 420.000 dollar op enterprise niveau. *IDC, Bulletin: Worldwide Content Management and Retrieval Software Forecast, 2002-2006, revised, augustus 2002.

FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) helpt organisaties betere beslissingen te nemen door de content en processen achter hun activiteiten te beheren. FileNet’s enterprise content managementoplossingen (ECM) stellen klanten in staat om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden door content uit hun hele organisatie te beheren, hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een volledig aanbod aan connectiviteit te bieden die nodig is om het nemen van dagelijkse, belangrijke beslissingen te vereenvoudigen. FileNet ECM-oplossingen bieden een uitgebreide reeks capaciteiten die integratie bieden met bestaande informatiesystemen. Zo levert zij voordelige oplossingen om echte zakelijke problemen op te lossen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982, hebben meer dan 3.800 organisaties, waaronder 80 van de Fortune 100-bedrijven, gebruik gemaakt van de voordelen die FileNet-oplossingen bieden bij het beheren van ‘mission critical’ content en -processen. Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. Het bedrijf biedt haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen aan via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal en professionele diensten als via haar ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.