Fidelity tekent twee nieuwe distributieovereenkomsten

fallback
Fidelity Investments maakte deze week bekend twee nieuwe distributieovereenkomsten gesloten te hebben in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Hiermee zet Fidelity een belangrijke nieuwe stap op weg naar open architectuur, waarvan de voordelen inmiddels algemeen erkend worden.

In Duitsland heeft Deutsche Bank aangekondigd wereldwijd een strategische verbintenis aan te gaan met Fidelity. Dit houdt in dat klanten via Deutsche Bank kunnen beleggen in de fondsen van Fidelity en advies kunnen krijgen over deze fondsen, aanvankelijk via de vestigingen in Duitsland en later ook via dochterondernemingen over de hele wereld. Onderdeel van de overeenkomst is dat Fidelity zich zal inspannen voor gezamenlijke verkoop- en marketingactiviteiten.

Deutsche Bank zal vijf Fidelity fondsen aanbieden: Fidelity Funds – European Growth Fund, FF – Japan Fund, FF – Germany Fund, FF – Portfolio Selector Moderate Growth Fund en FF – Portfolio Selector Growth Fund. Deze fondsen zijn door Deutsche Bank in een streng selectieproces geselecteerd, waarbij gelet is op criteria als performancecijfers, fondsvermogen en naamsbekendheid.

Fidelity heeft eveneens een verbintenis gesloten met HSBC, een van de grootste banken ter wereld. Vanaf begin 2004 zullen cliënten de fondsen van Fidelity in iedere grote winkelstraat kunnen kopen, via het wijd vertakte netwerk van HSBC in het Verenigd Koninkrijk. Deze overeenkomst is de eerste van deze omvang in het Verenigd Koninkrijk en profiteert van de wijzigingen in regelgeving die banken de mogelijkheid zullen bieden fondsen van derden aan te bieden naast hun eigen fondsen.

Thomas Balk, die aan het hoofd staat van Fidelity’s afdeling European Mutual Funds, zei over de overeenkomsten: “Wij prijzen zowel Deutsche Bank als HSBC dat zij het aandurven daadwerkelijk een beslissende stap te zetten op weg naar een open architectuur, met deze baanbrekende overeenkomsten waarvan hun wereldwijde cliënten zullen kunnen profiteren. Hiermee laten ze duidelijk zien dat de bankwereld in rap tempo aan het veranderen is.”

“Fidelity heeft distributieovereenkomsten met een groot aantal wereldwijd opererende banken. In Nederland heeft Fidelity een dergelijke overeenkomst met ABN AMRO. We zien dit als het meest efficiënte en snelst groeiende distributiemodel in Europa. Fidelity ziet dat een groeiend aantal banken schreden zet op weg naar een open ondernemingsstructuur, als antwoord op de toenemende concurrentiedruk en groeiende vraag van klanten. Er zijn echter nog steeds enkele banken die zich afsluiten voor het aanbieden van fondsen van andere vermogensbeheerders en wij roepen hen op in te zien welke voordelen een open architectuur op lange termijn heeft, zowel voor hen zelf als voor hun cliënten.”

* * *

Fidelity International Limited, handelend onder de naam Fidelity Investments, is wereldwijd actief in de grootste markten en biedt particuliere en institutionele beleggers buiten de VS een breed pakket van beleggingsproducten en -diensten. Samen met FMR Corp in Boston (VS) is Fidelity de grootste onafhankelijke beleggingsmaatschappij ter wereld, met een totaal vermogen van Euro 838,5 miljard in beheer. (Vermogen per 31-03-2003, inclusief de Amerikaanse zusteronderneming FMR Corp en de dochterondernemingen daarvan.)

Over HSBC Bank plc:
HSBC Bank plc is een volledige dochtermaatschappij van HSBC Holdings plc. Met ruim 9.500 vestigingen in 80 landen en gebieden in Europa, Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika en een totaal vermogen van US$ 759 miljard op 31 december 2002 behoort HSBC groep wereldwijd tot de grootste banken en organisaties voor financiële dienstverlening.

Over Deutsche Bank
Met een vermogen van EUR 802 miljard en ca. 70.900 medewerkers biedt Deutsche Bank zijn 13 miljoen klanten een ongeëvenaarde financiële dienstverlening in 76 landen over de hele wereld. Deutsche Bank streeft ernaar uit te groeien tot een wereldwijd toonaangevende aanbieder van geïntegreerde financiële diensten aan veeleisende cliënten en de nummer één in Duitsland te zijn, die alle aandeelhouders en andere betrokkenen een uitstekende waarde biedt.

Deutsche Bank behoort wereldwijd tot de toonaangevende banken op het gebied van zakelijke dienstverlening, effectenhandel, transactiebeheer en vermogensbeheer voor ondernemingen en particulieren en heeft in Duitsland en enkele andere Europese landen een wijd vertakt netwerk van kantoren voor de zakelijke en particuliere markt.