Ferry den Hoed gekozen tot nieuwe voorzitter FTA

fallback
Ferry den Hoed is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Foreign Trade Association (FTA) in Brussel. Den Hoed (48) is de tweede Nederlander die voorzitter wordt van deze invloedrijke Europese belangenvereniging voor de detailhandel. Den Hoed is één van de groepsdirecteuren van Euretco. Euretco is na C&A en Vendex KBB de grootste Nederlandse non-food retailspeler.

Ferry Den Hoed is sinds 2001 lid van het FTA-bestuur en wordt de opvolger van Jacqueline Peltier, voormalig directeur van het Franse retailconcern Auchan. Hij geeft als commentaar: “De FTA vertegenwoordigt de grootste Europese retailers in Europa zoals C&A, Carrefour, Karstadt, Metro, Migros en Vendex KBB. In de komende periode zal onze vereniging haar invloed gebruiken voor het versnellen van de onderhandelingen van de WTO Doha Development Round. Op deze manier willen we de Europese retailindustrie beschermen tegen nieuw protectionisme, vooral als het gaat om Europese textielfabrikanten tegen China. In deze periode van economische recessie is het juist van groot belang dat de internationale handel verder wordt geliberaliseerd. Het is een uitdaging om onze belangen op dit vlak te bundelen en zodoende nieuwe handelsbarrières te voorkomen. Daarnaast zullen wij de leidende rol van het FTA op het gebied van Social Corporate Responsibility verder inhoud geven en onze leden hierin nadrukkelijk ondersteunen.”

Naast de heer Den Hoed als voorzitter zijn onder andere de volgende bestuursleden gekozen: Phillippe Legru, Carrefour (Frankrijk), Jürgen J. Maas, Metro A.G. (Duitsland), Prof. Dr. Helmut Merkel, KarstadtQuelle AG (Duitsland) en Ake Weyler, Textilimportörerna (Zweden). De FTA is de vereniging voor Europese detailhandel die zich toelegt op het aanbieden van informatie, diensten en lobby- werkzaamheden aan haar leden op EU en internationaal niveau. De leden zijn nationale handelsverenigingen en detailhandelsbedrijven in heel Europa. De FTA voert al meer dan 25 jaar intensieve campagne voor vrije wereldhandel en is uitgroeid tot een van de belangrijkste belangenbehartigingsorganisatie voor de detailhandel in Europa.