‘Feestjes afgeschaft om werkkostenregeling’

Personeelsfeesten, kerstpakketten, bedrijfsfitness en kinderopvang zullen de belangrijkste slachtoffers zijn van de werkkostenregeling die op 1 januari 2015 ingaat. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het AD schrijft dat veel werknemers uitjes en dergelijke volgend jaar op hun buik kunnen schrijven. De krant citeert fiscalisten van KPMG Meijburg & Co en Deloitte en de mkb-belangenvereniging ONL. “Veel werkgevers kiezen ervoor hun personeelsfeest af te schaffen of te versoberen”, zo zegt Jurgen Stormmesand van KPMG. “Of ze houden hun feest op de werkvloer, dan mag het weer wel.”

Volgens Geert Gladdines van ONL zullen de “echt noodzakelijke dingen als parkeerkosten meestal wel vergoed, dus de feestjes en kerstpakketten zijn de klos”.  In de werkkostenregeling mogen werkgevers voor 1,2 procent van de totale loonsom belastingvrij vergoedingen en verstrekkingen doen. Alles daarboven wordt met 80 procent belast.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen