Fastned trekt 6 miljoen euro aan

Het betreft 3,5 miljoen euro nieuw kapitaal en de conversie van een lening van 2,5 miljoen euro van Flowfund.

Het nieuwe kapitaal zal worden ingezet om uitbreiding van het Fastned netwerk van snellaadstations in Europa te financieren. Voor deze uitgifte zijn nieuwe certificaten uitgegeven op een koers van 10 euro per stuk. De certificaten Fastned zijn verhandelbaar via effectenbeurs Nxchange.
Bart Lubbers, mede-oprichter Fastned: “Met deze vermogensversterking kan Fastned het netwerk van laadstations uitbreiden en daarmee nog meer vrijheid bieden aan elektrische rijders. Flowfund heeft Fastned vrijwel vanaf de oprichting gesteund. De convertering van haar lening naar kapitaal is een blijk van vertrouwen in de toekomst.”

Duizend snellaadstations

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, waar alle elektrische auto's snel kunnen laden met 100% groene stroom. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto's in gemiddeld twintig minuten kunnen opladen. Fastneds doel is om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te bouwen.
Hiermee wil het bedrijf de elektrische rijder de vrijheid geven om in de toekomst in heel Europa te kunnen rijden. Nu heeft Fastned 86 snellaadstations in Nederland en Duitsland.