Factris neemt factoringbedrijf Debifo over

Met deze overname wordt de Litouwse onderneming een van de grootste factoringbedrijven in Nederland.

Debifo is een toonaangevende werkkapitaalverschaffer in Litouwen met een marktaandeel van 35 procent in de alternatieve kredietverlening. De onderneming liet de afgelopen jaren sterke groei zien. De overname van Debifo is een nieuwe stap in de pan-Europese strategie van Factris. Speedinvest en Optima Investments ondersteunen Factris met bijkomende financiering voor overnames van Europese werkkapitaalverschaffers.

“We kijken ernaar uit om met het Debifo team samen te werken. Het is een gedreven team dat sterke resultaten heeft behaald in Litouwen. Door deze overname kunnen we dankbaar gebruik maken van Debifo’s talent, waardoor Factris zich verder vestigt als toonaangevende leverancier van werkkapitaal voor het mkb”, aldus Brian Reaves, CEO van Factris.

Saltinis in directie Factris

Justas Šaltinis, CEO en oprichter van Debifo, treedt toe tot de directie van Factris en vervult de rol van Chief Operational Officer (COO) in de gecombineerde onderneming. “Ons team is verheugd zich aan te sluiten bij Factris met als doel om de toonaangevende pan-Europese werkkapitaalverschaffer te worden. Samen met het Factris-team zijn we in staat om onze financieringsmogelijkheden te verbeteren, het dienstenaanbod uit te breiden en kunnen we een steeds meer concurrerende factoring fee bieden aan onze klanten”, zegt Šaltinis.

In december 2018 sloot Factris een kredietfaciliteit van 100 miljoen euro af via de Zwitserse investeringsmaatschappij ruvercap. De kredietfaciliteit wordt in de toekomst gebruikt om werkkapitaal te verstrekken aan kleine en middelgrote ondernemingen in heel Europa.

 

 

Gerelateerde artikelen