Eyeon forecast met Dataiku

Forecasting adviesbureau Eyeon heeft gekozen voor de enterprise AI-technologie van Dataiku.

De nieuwe oplossing die Dataiku gaat leveren aan Eyeon moet onder andere beter inzicht geven in de kwaliteit van de aangeleverde data en vlotter planning en forecasting vragen kunnen beantwoorden. Martin Daudey, Senior Consultant bij Eyeon noemt de oplossing van Dataiku een “bewezen platform waarmee we niet alleen onze grootste uitdagingen kunnen oplossen, maar ook in de toekomst met de nieuwste technologie onze dienstverlening kunnen blijven verbeteren.” Een ander groot voordeel van het platform is volgens hem de steile leercurve: “Als je een beetje kennis hebt van data science, dan is Dataiku redelijk eenvoudig om mee te werken. Ons 20-koppige datateam was direct enthousiast toen ze het zagen. Ook kunnen nieuwe medewerkers snel aan de slag met het platform. Dataiku biedt een modulair systeem met bouwstenen en tools die je op verschillende manieren kunt gebruiken en hergebruiken.”


Volgens Dataiku was voorheen veel werk nodig om de data op het gewenste niveau te krijgen, om goede voorspellingen te kunnen doen en planningen te maken. Voorheen gebruikten de consultants verschillende tools op hun laptops. Naast het feit dat dit een risico vormt voor de data-integriteit, is het ook geen schaalbare werkwijze en was het moeilijk om hele grootschalige forecasting en planning trajecten uit te voeren. Verder was door het ontbreken van een gebruiksvriendelijk platform, samenwerken met elkaar en met klanten ingewikkeld.

Dataiku zegt dat datakwaliteit nu binnen het platform wordt gecontroleerd, profiterend van van de nieuwste AI-technieken. Ook kan er eenvoudig data governance-beleid worden geïmplementeerd zodat alle ruim zestig Eyeon medewerkers die vanuit de verschillende kantoren  werken, dezelfde processen hanteren.