EY wil met overname i3 marktleider in analytics worden

De beoogde overname zorgt ervoor dat EY in Nederland één van de belangrijkste spelers wordt op het gebied van Business Intelligence, Data Analytics en Predictive Analytics.

i3 verleent diensten op het gebied van Business Intelligence, Data Analytics en Predictive Analytics.  Vanaf het identificeren van de informatiebehoefte tot en met de realisatie, implementatie en het beheer van de oplossing. De onderneming is in 2001 opgericht en telt op dit moment 45 werknemers. i3 is actief in Nederland en België.
Marktleider in groeimarkt
Marcel van Loo, bestuursvoorzitter van EY in Nederland: “Wereldwijd is het werkgebied van business intelligence en data analytics een enorme groeimarkt. Met deze acquisitie komen we verder tegemoet aan de vraag van onze cliënten om dergelijk gespecialiseerd advies te verstrekken. De specialisten van i3 zullen ons ook ondersteunen bij de digitalisering van onze controlewerkzaamheden om de kwaliteit hiervan verder te verbeteren. De diensten van i3 versterken onze activiteiten gericht op data analytics en de beoogde overname is in lijn met de groeiambities van onze organisatie.”
Integrale aanpak
i3 adviseert een groot aantal aansprekende ondernemingen. Geeta Chetty, directeur en mede-eigenaar van i3: “Door de beoogde overname krijgen wij toegang tot een internationale markt. Onze klanten vragen steeds meer een integrale aanpak bij hun uitdagingen op het  gebied van business intelligence en data analytics. Door toe te treden tot EY zijn wij meer dan ooit in staat om onze klanten nog breder te bedienen. De op handen zijnde overname biedt niet alleen de organisatie prachtige groeiperspectieven maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun werkzaamheden en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet.”
De komende periode wordt benut om de integratie mogelijk te maken. Naar verwachting zal de afronding in het eerste kwartaal van dit  jaar plaatsvinden.
 
__________________________________________________________________________________  
Big Data & Analytics verandert continu uw werk. Ruim 85 procent van de financials wil daarom verregaand investeren in deze capaciteit. Maar hoe begint u? Hoe werkt het? Wat kost het? U ontdekt het op 30 maart 2016 tijdens Big Data Day, een uniek event voor CFO’s en controllers. Leer via praktijkvoorbeelden en verhalen van top experts hoe u Big Data & Analytics succesvol toepast. Zij helpen u om het laag hangende fruit direct te plukken. Schrijf u nu in.
__________________________________________________________________________________   

Gerelateerde artikelen