Expert: “Groeiend aantal top 500 bedrijven in VS geeft updates over Ai-gebruik”

Meer Amerikaanse bedrijven communiceren Ai-gebruik

Het snelgroeiend aantal bedrijven in de Amerikaanse beleggingsindex S&P 500, heeft in de update in het vierde kwartaalexpliciet gesproken over het gebruik van Ai. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een onderzoek van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs.

  • In laatste kwartaal 2023 benoemde 36% van de S&P 500 bedrijven de vorderingen rondom Ai in hun kwartaalupdate
  • Informatietechnologie en energiesector zijn koplopers in AI-adoptie
  • Bedrijven verwachten hogere kapitaaluitgaven en R&D voor AI

Volgens de bank zijn de bedrijfsupdates een teken dat AI een belangrijk aandachtspunt is geworden voor zowel de markt als het bedrijfsleven. Het percentage S&P 500 bedrijven dat “AI” noemde, steeg in de laatste maanden van 2023 naar 36%. Een kwartaal eerder was dat nog 5% lager. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Vermoed u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).


Volgens de onderzoekers is de informatietechnologiesector de sector met de meeste bedrijven die over AI spraken, terwijl de energiesector de grootste toename kende in het aantal bedrijven dat over de kunstmatige intelligentie sprak. Verder gaven de bedrijven aan de kapitaaluitgaven en R&D op te zullen voeren. Het rapport van Goldman Sachs is in lijn met een eerdere analyse van Reuters in het vierde kwartaal van het verslagseizoen, waarin werd geconstateerd dat de vermeldingen van AI toenamen.

De toenemende aandacht van bedrijfsmanagement voor Ai is ook terug te zien in de prestaties van de aandelen, aldus Goldman Sachs. Het bedrijf wijst er op dat een samengesteld mandje met aandelen van bedrijven die AI-technologie nastreven of mogelijk maken, beter presteren dan mandjes met aandelen van bedrijven die dat niet doen. Dit zou er op kunnen wijzen dat deskundigen verwachten dat Ai daadwerkelijk concurrentievoordelen op gaat leveren.

Maak kennis met de FM Dag Orakels: stel jouw vragen, deel uitdagende financiële vraagstukken en laat je inspireren door experts en ervaringsdeskundigen. Beleef samen met 300 vakgenoten de 9e editie van FM Dag. Meld je nu aan voor een unieke ervaring op 17 april in Spant! Bussum.

Gerelateerde artikelen