Experian beperkt kredietrisico

Experian introduceert met zijn nieuwe oplossing Web Data Insights (WDI) voor kredietverstrekkers een speciale risicomatrix voor MKB. Het beoordelen van het kredietrisico voor zakelijke klanten is geen sinecure. Veel kredietverstrekkers hebben er moeite mee om gefundeerde beslissingen te nemen als gevolg van de beperkte beschikbaarheid van bedrijfsgegevens, een gebrek aan effectieve business intelligence, complexe servicevereisten en verouderde risicomodellen. Experian biedt een oplossing voor deze problemen met WDI.
 
WDI is een uitgebreide analytics-oplossing die het mogelijk maakt om het kredietrisico van bedrijven te beoordelen aan de hand van niet-traditionele data. Gebruikers kunnen daarmee een beter gefundeerd en evenwichtiger inzicht krijgen in de kredietrisico's van kleine en middelgrote bedrijven. Dit draagt bij aan een betere financiële inclusie.
 
Web Data Insights maakt gebruik van ongestructureerde openbare data die via het internet is verzameld. Daarbij worden machine learning-technieken ingezet voor de ontwikkeling van modellen die een nieuwe dimensie toevoegen aan het beheer van kredietrisico's. Dit levert informatie op die in drie categorieën valt. Ten eerste verzamelt WDI bestaande feiten zoals de naam, locatie en oprichtingsdatum van het bedrijf. Ten tweede verzamelt de oplossing geobserveerd gedrag van bedrijven dat op een mogelijk risico tot wanbetaling wijst. Ten slotte verzamelt WDI een breed scala aan bedrijfsspecifieke data die het mogelijk maakt om het toekomstige gedrag van de onderneming in kwestie te voorspellen. Met de hulp van machine learning-technieken wordt al deze informatie omgezet in een risico-index waarmee kredietverstrekkers hun besluitvormingsproces kunnen versnellen en de noodzaak van underwriters terugdringen. Dit verkort bovendien de doorlooptijd voor kredietaanvragen.
 
(bron: Experian)

Gerelateerde artikelen