Exact stroomlijnt projectadministratie bij Sociaal en Cultureel Planbureau

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) kiest Exact voor het stroomlijnen van zijn projectadministratie. Exact-partner VCD zal de software implementeren. Er zullen ongeveer 100 mensen mee gaan werken.

Klaar voor de toekomst
Met Exact Synergy heeft het SCP een toekomstgerichte oplossing voor projectadministratie in huis gehaald. De keuze voor Exact Synergy kwam tot stand in overleg met partner VCD. De software integreert volledig met Exact Globe dat al naar volle tevredenheid draait binnen de organisatie en met de andere bedrijfsapplicaties, zoals Microsoft Office.
Rendementsverbetering en uren schrijven via de smartphone
Doordat verschillende processen nu in één centrale geautomatiseerde omgeving te vinden zijn, worden veel dubbele handelingen voorkomen met een directe verbetering van het rendement als resultaat. Daarnaast heeft de organisatie met de nieuwe Exact-software weer volledig inzicht in de staat van de lopende projecten.
In de tweede fase worden documenten gedigitaliseerd, zodat deze op een centrale plek in Exact Synergy, per project, kunnen worden opgeslagen en beheerd. Daarnaast zullen medewerkers hun uren dan via de Exact-app op hun mobiele telefoon gaan schrijven. Uren schrijven wordt daardoor veel makkelijker en de controle op de volledigheid wordt aanzienlijk verbeterd.
Jan de Kievit van het SCP: “Net als veel andere organisaties hadden we te maken met een verouderd systeem dat veelal decentraal functioneerde. We wilden toe naar een meer centraal functionerend systeem zodat onze projectadministratie efficiënter wordt en we meer inzicht hebben in de status van projecten. Met onze keuze voor de combinatie van Exact Synergy en Exact Globe gaan we ervan uit dat we deze doelstelling halen.”
Gülnur Nielen, account manager VCD Business Solutions: “Toen wij werden gevraagd een toepasbaarheidsonderzoek uit te voeren, bleek al snel dat Exact een passende oplossing bood voor de uitdagingen waar het SCP mee te maken had. Wij zijn ervan overtuigd dat zij met Exact Synergy een uitstekende, toekomstvaste keuze hebben gemaakt.”
Arnoud de Weijer, Sales Director bij Exact: “Een goed functionerende backoffice is essentieel voor elke organisatie en dat geldt ook voor het SCP. Door de inzet van Exact Synergy heeft het SCP beter inzicht in zijn projecten waardoor problemen eerder gesignaleerd en aangepakt kunnen worden. In het verleden stonden documenten in verschillende versies over het netwerk verspreid. Dit gaf veel aanleiding tot misverstanden. Dit wordt, dankzij de inzet van Exact, nu opgelost.”
Over Exact
Exact is een softwareleverancier die wereldwijd bedrijfsprocessen van ondernemers ondersteunt. De focus op financiële processen is sinds het begin in 1984 uitgebreid tot een compleet ERP-pakket voor het midden- en kleinbedrijf. Dagelijks helpen innovatieve oplossingen als Exact Globe Next, Exact Synergy Enterprise en Exact Online wereldwijd meer dan 100.000 lokale en internationale bedrijven bij de aansturing van hun onderneming.
Exact ontwikkelt gerichte cloud- en on-premises-oplossingen voor diverse sectoren, waaronder accountancy, productie, groothandel & distributie en zakelijke dienstverlening. Het hoofdkantoor van Exact is gevestigd in Delft, Nederland. De onderneming is sinds juni 1999 genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam. De omzet in 2013 bedroeg € 213 miljoen. Voor meer informatie over Exact ga naar www.exact.com.