Exact sluit convenant met Fontys ICT

Softwareleverancier wordt 'Friend in Education' en stelt Exact Online vrij beschikbaar voor studenten

Softwareleverancier Exact en Fontys Hogeschool ICT Eindhoven sluiten een partnerovereenkomst. Met het partnerschap wordt Exact een ‘Friend in Education’ van Fontys. Diverse Exact Online-oplossingen worden hierdoor vrij beschikbaar voor studenten van de ICT-opleiding aan Fontys Hogeschool.

Het partnerschap ‘Friend in Education’ gaat verder dan alleen het beschikbaar stellen van de software. Met het partnerschap willen beide partijen praktijk en educatie dichterbij elkaar brengen. Zo zullen experts van Exact ook gastcolleges verzorgen aan de studenten van Fontys. Voor Fontys is deze samenwerking belangrijk, omdat de onderwijsinstelling in nauw contact wil blijven staan met relevante partijen uit de beroepspraktijk.

Jarno van Hurne maakt zich in zijn rol van Director Projects and Enablement bij Exact al jarenlang hard voor de relatie tussen educatie en praktijk en heeft het convenant met Fontys ondertekend. ‘’Voor studenten van de Fontys Hogeschool ICT is het belangrijk om tijdens de studie al kennis te maken met software die in de praktijk gebruikt wordt, om ze voor te bereiden op het werkveld. We merken ook dat de markt hierom vraagt en dat bedrijven uit de branche willen dat studenten al tijdens hun studie bekend raken met software zoals bijvoorbeeld Exact Online. Die vroege kennismaking geeft deze studenten een voorsprong op de arbeidsmarkt.’’

Ook Ad Vissers, directeur van Fontys Hogeschool ICT benadrukt het belang van de samenwerking. ‘’Wanneer studenten alleen hun vakken volgen, merken we dat ze de samenhang tussen de praktijk en theorie missen. De innovaties in de IT-sector gaan razendsnel en daarom hebben we naast goede docenten, experts uit de praktijk nodig voor de meest actuele lesstof. Lesstof uit boeken veroudert snel en staat vaak ver van de praktijk af, daarom zijn onze partners erg belangrijk als inspirerende contextbron en feedbackgever. Dankzij partners als Exact zijn we veel beter op de hoogte van ontwikkelingen in de praktijk.’’

Het convenant tussen Exact en Fontys kwam tot stand mede dankzij Arthur Schins van HLB Van Daal accountants en adviseurs, een winnaar bij de Exact Cloud Awards in 2018, die de twee partijen aan elkaar introduceerde. Het eerste gastcollege zal gaan over de waarde die Exact voor Productie heeft voor productiebedrijven en zal verzorgd worden door een Solution Marketeer van Exact.