Exact neemt Officient over

Exact neemt Officient over
Belgische HR-cloudsoftwareleverancier Officient nu bij Exact.

Exact lijft de Belgische HR-cloudsoftwareleverancier Officient in. Door de overname – die volgt op de acquisitie door Exact van Unit4 Bedrijfssoftware van vorige week – kan Exact een breder en geïntegreerd software-aanbod leveren en geautomatiseerde HR-procesondersteuning bieden.

Officient maakt het mogelijk om HR-taken te beheren binnen één enkel cloudplatform. Denk aan beloningen, contracten, afwezigheid, wagenpark, beoordelingen en personeelsgegevens. Deze geïntegreerde processen zorgen ervoor dat bedrijven wendbaarder worden, omdat HR-taken efficiënt kunnen worden uitgevoerd zonder dat er ingewikkelde koppelingen tussen systemen nodig zijn.

“We zien een groeiende vraag van klanten die zoeken naar een oplossing die aan al hun HR-administratie- en procesbehoeften voldoet. Met Officient hebben we de perfecte partner gevonden om aan deze behoefte te voldoen,” aldus Exact, die blijft we bouwen aan de aanwezigheid in België, na in december vorig jaar het Belgische boekhoud- en bedrijfsmanagementsoftwarebedrijf WinBooks te hebben gekocht.

Officient is een jong en innovatief bedrijf dat snel heeft gereageerd op veranderende HR-trends. Officient integreert vandaag veel payroll providers (‘sociaal secretariaten’) in België en heeft soortgelijke afspraken met providers in Nederland en Luxemburg. In slechts drie jaar tijd heeft Officient meer dan 4.000 klanten verworven, die op hun beurt HR-diensten leveren aan meer dan 35.000 werknemers.

(bron: Exact)