Exact neemt Bouw7 over

Overname breidt aanwezigheid Exact in de bouwsector uit.

Met de overname van Bouw7, die gespecialiseerd is in cloud-software voor het MKB in de bouwsector, groeit de aanwezigheid van Exact in die sector verder.

De bouwsector is de op twee na grootste sector van Nederland en groeit hard. Wat automatisering betreft blijven bouwbedrijven achter op ondernemingen uit andere sectoren. Velen werken nog met oudere on-premise systemen die beperkt zijn in functies en integratie-opties. Exact heeft al 3.700 bouwbedrijven als klant die de software gebruiken voor de boekhouding. De combinatie met het in 2015 opgerichte Bouw7 koppelt projectgestuurde primaire processen met de financiële administratie en werkt op zowel pc als mobiele apparaten. “Die gecombineerde software leidt tot minder administratie en fouten als gevolg van dubbele en onvolledige invoer van gegevens. Gebruikers krijgen daarentegen beter inzicht dat helpt om hun concurrentiekracht te vergroten,” aldus het bedrijf.

“De overname van Bouw7 past perfect in onze focus op uitgroeien tot de toonaangevende technologieleverancier in de Benelux. Met deze overname zijn we marktleider op het gebied van software voor de bouwsector in Nederland”, zegt Phill Robinson, CEO van Exact. “We zijn blij dat we mkb-bedrijven in de sector een perfecte oplossing kunnen bieden om winstgevender te werken. Grote kansen voor de bouw liggen in het verbeteren van projectmanagement en communicatievaardigheden. Zo voorkomen bedrijven hoge kosten als gevolg van fouten.”

(bron: Exact)