Exact MKB voor actuele financiele analyse

Exact introduceert dashboard met economische indicatoren, gebaseerd op data van 340.000 MKB-ers.

De nieuwe Exact MKB monitor, een online dashboard met economische indicatoren, is geïntroduceerd tijdens Exact Live in de Jaarbeurs in Utrecht. De monitor geeft een actueel beeld van drie economische indicatoren:

  • De omzetontwikkeling van Nederlandse bedrijven, vergeleken met dezelfde maand een jaar geleden
  • De cashflow (het verschil tussen alle inkomende geldstromen en uitgaande geldstromen) en de cashflowpositie (hoe het ervoor staat met beschikbare financiële middelen)
  • Hoe veel dagen ondernemers gemiddeld na facturatie moeten wachten op betaling.

Geanonimiseerde data

De cijfers uit de MKB monitor zijn gebaseerd op de geanonimiseerde data van 340.000 bedrijven die hun administratie bijhouden in Exact Online. In totaal zijn er ruim 1,6 miljoen bedrijven in Nederland, dus 21 procent hiervan is vertegenwoordigd in de Exact mkb monitor.

De Exact MKB monitor is ontwikkeld door het data science-team van Exact. De dataspecialisten hebben de cijfers van de afgelopen tien jaar eerst getoetst aan andere openbare cijfers, waaronder die van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De geanonimiseerde cijfers van administraties in Exact Online worden meegenomen in de MKB monitor. Er zijn vier sectoren waar specifieke dashboards voor zijn gemaakt: bouw, handel, horeca en accountancy, omdat in deze sectoren voldoende bedrijven gebruik maken van Exact Online om een betrouwbaar beeld te schetsen.