Exact en Thinkwise kondigen strategisch partnership aan 

Exact en Thinkwise komen met oplossingen voor de logistiek, retail en transportsector.

Exact kondigt aan samenwerkingen met andere softwareontwikkelaars verder uit te bouwen. Het is een strategische keuze van het Delftse bedrijf dat gebruikers daarmee nog meer flexibiliteit wil bieden bij het automatiseren van bedrijfsprocessen. “Aanvullende oplossingen van partners maken dat onze producten steeds passender zijn bij de uitdagingen van onze klanten. En dat is wat we willen, een optimaal resultaat voor de gebruikers van onze software”, aldus Wim Ströhmeyer, Manager Alliances bij Exact. In het kader hiervan maken Exact en Thinkwise, het low-code platform voor kernapplicaties, vandaag bekend de krachten te bundelen.

“We hebben connectiviteit hoog in het vaandel staan en verbinden graag actief met andere softwareleveranciers”, vertelt Wim Ströhmeyer. “Want we willen onze klanten zoveel mogelijk werk uit handen nemen en meegroeien met hun ambities en de ontwikkelingen in de markt. We signaleren bovendien dat bedrijven tegen problemen aanlopen als het gaat om gebruiksvriendelijkheid van software. Vaak gebruiken ze meerdere systemen die niet met elkaar geïntegreerd zijn, waardoor ze veel tijd kwijt zijn aan hun werk. Dankzij samenwerkingen kunnen we ondernemers nog meer mogelijkheden bieden om hun bedrijfsprocessen te automatiseren, het inzicht in hun organisatie vergroten en tijdswinst bieden. Het strategisch partnership met Thinkwise is een van de eerste grote samenwerkingen en daar zijn we erg trots op. In de nabije toekomst zullen er meer volgen.”

Strategisch partnership Thinkwise
Met de complementaire oplossing van Thinkwise en Exact krijgen allereerst bedrijven in de transportsector, logistiek en retail de flexibiliteit van low-code voor het inrichten van hun primaire bedrijfsprocessen, in combinatie met de stabiliteit van de internationaal toepasbare financiële applicatie van Exact, de ideale mix.

Wim Ströhmeyer vervolgt: “Bedrijven in deze sectoren kunnen nu eenvoudig en in korte tijd zelf hun Transport Management Systeem (TMS) of Warehouse Management Systeem (WMS) ontwikkelen en deze koppelen aan de financiële software van Exact. Zo zijn hun bedrijfsprocessen van A tot Z geautomatiseerd en kunnen ze beter gebruik maken van data om bijvoorbeeld routes en vrachten efficiënter te plannen. Door de koppeling met de boekhoudsoftware van Exact is ook financiële informatie voor het bedrijf real-time toegankelijk vanuit één platform.” De oplossingen van Thinkwise en Exact zijn beide toegankelijk in de cloud. Bij veranderende omstandigheden, intern of extern, schaalt de software eenvoudig mee en beide oplossingen worden automatisch voorzien van updates. 

Lees hier meer over de samenwerking tussen Exact en Thinkwise.