Europese Commissie ziet af van goedkeuring IFRS 14 Regulatory Deferral Accounts

De Europese Commissie geeft geen goedkeurende verklaring voor het gebruik van de tijdelijke standaard IFRS 14 Regulatory Deferral Accounts in de lidstaten van de EU.

Volgens de Europese Commissie is IFRS 14 Regulatory Deferral Accounts een tijdelijke standaard die een boekhoudoptie biedt aan ondernemingen die IFRS voor het eerst gebruiken. ‘The European Commission will not propose IFRS 14 for endorsement in the EU because very few European companies would fall within its scope. The Commission will consider any future standard on rate regulated activities for endorsement in the EU under its normal process,’ aldus de Europese Commissie.

In verband met dit besluit van Brussel heeft EFRAG een update gepubliceerd van het EU endorsement status report.

 

Is uw IFRS kennis up to date?
Zoekt u een manier om met de impact van IFRS om te gaan? Wilt u ontdekken hoe u IFRS tegen minimale kosten kunt implementeren en gebruiken in het voordeel van uw bedrijf? Dan is de cursus IFRS Essentials & Advanced precies wat u zoekt. Uw docent onthult de belangrijkste en meest relevante wijzigingen. Ontdek de impact van IFRS in 1 of 2 dagen. Meld u direct aan.

 

Gerelateerde artikelen