Eureko vraagt 1 miljard financiering

Verzekeraar Eureko krijgt een kapitaalversterker van circa 1 miljard euro van haar grootste aandeelhouders Vereniging Achmea. Hiermee kunnen de enorme beleggingsverliezen van 2008 worden goedgemaakt. Dat melden bronnen rond Eureko aan het Financieele Dagblad.

De grootste verzekeraar van Nederland, bekend van de merken Zilveren Kruis, Centraal Beheer en Interpolis, voert daarover besprekingen met Rabobank en Vereniging Achmea, de twee grootste aandeelhouders van de onderneming. Eureko heeft voorlopig geen overheidsgeld nodig, omdat het twee sterke aandeelhouders heeft.

De grootste aandeelhouder is de Vereniging Achmea, die ruim 54 procent van de aandelen bezit. De vereniging heeft weliswaar niet veel geld in kas, maar kan wel geld lenen met de aandelen Eureko als onderpand. Rabobank heeft 39 procent van de verzekeraar in handen.

Eureko heeft in de eerste zes maanden van vorig jaar een fors lagere winst geboekt door de aanhoudende onrust op de financiële markten. De verzekeraar zei toen te verwachten dat de onrust ook in de tweede helft van het jaar een ‘significante impact’ zal hebben op de winst. In maart publiceert Eureko zijn cijfers.

Gerelateerde artikelen