Euler Hermes Kredietverzekering neemt Trade4Sure over

fallback
Euler Hermes, 's werelds grootste kredietverzekeraar, en Trade4Sure kondigen aan dat Trade4Sure onder de vlag van Euler Hermes gaat opereren. Trade4Sure is in 2002 als eerste in Nederland gestart met het via internet aanbieden van een kredietverzekering voor individuele transacties. Hierdoor zijn kredietverzekeringen toegankelijk en betaalbaar gemaakt voor het midden- en kleinbedrijf.

Dankzij deze overname is Euler Hermes in staat deze bedrijven online een kredietverzekering aan te bieden in de vorm van een betalingsgarantie, waarmee zij één enkele transactie tegen het risico van non-betaling kunnen verzekeren.

Veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf die producten exporteren, hebben per jaar slechts enkele transacties die een kredietverzekering vereisen. Met de betalingsgarantie beschikken zij over de mogelijkheid afzonderlijke services af te nemen, zoals debiteureninformatie, transactieverzekeringen en incasso.

Per koper kunnen zij de kredietwaardigheid toetsen zonder dat het noodzakelijk is op de gehele omzet een kredietverzekering af te sluiten. De betalingsgarantie is een waardevolle aanvulling op het productenportfolio van Euler Hermes Kredietverzekering N.V. en vertegenwoordigt een belangrijke strategische investering. Door de acquisitie is Euler Hermes marktleider in Nederland op het gebied van transactieverzekeringen en betalingsgaranties.

“Er komen al langere tijd signalen uit de markt dat vooral startende ondernemers en het MKB ondersteuning nodig hebben bij het verzekeren van debiteurenrisico’s. Vooral exporterende bedrijven hebben vaak te maken met onbekende debiteuren”, aldus Gerard van Kaathoven, CEO van Euler Hermes Kredietverzekering.

“Door de overname van Trade4Sure krijgen deze ondernemers de noodzakelijke ondersteuning om veilig zaken te doen door het aanvragen van een betalingsgarantie: een kredietverzekering per transactie die heel eenvoudig online kan worden afgesloten.”

 

Gerelateerde artikelen