‘ESG-communicatie wordt in toekomst topprioriteit voor bedrijven’

Finance moet rekening houden met ESG-marketing & ESG-communicatie

Onder druk van consumenten, stakeholders en wetgeving wordt ESG steeds belangrijker in bestuurskamers en voor CFO’s in het bijzonder. Onderdeel van deze verduurzaming is de Europese plicht om daarover te rapporteren -wat de basis kan zijn voor de communicatie over ESG-ontwikkelingen binnen het bedrijf. Daarover schrijft een internationale website voor duurzaamheidscommunicatie. Belangrijk voor CFO’s rekening te houden met de communicatie vanuit de ESG-data.

  • Waakzaam zijn op communicatie ESG cijfers als greenwashing
  • communicatie ESG data ter ondersteuning van ESG-doelstellingen aan personeel

De blog benadrukt het belang van de transparantie van ESG-communicatie. Dit betekent dat CFO’s de ESG-doelstellingen helder, meetbaar en realistisch moeten formuleren. Daarnaast moet onafhankelijke verificatie de voortgang ondersteunen en accurate data over de ESG-prestaties gepubliceerd worden.

Maak kennis met de FM Dag Orakels: stel jouw vragen, deel uitdagende financiële vraagstukken en laat je inspireren door experts en ervaringsdeskundigen. Beleef samen met 300 vakgenoten de 9e editie van FM Dag. Meld je nu aan voor een unieke ervaring op 17 april in Spant! Bussum.

Verder stelt de blogger dat het belangrijk is de integratie van ESG in de brede bedrijfsstrategie zichtbaar te maken. ESG mag namelijk geen losse exercitie zijn, maar moet bijdragen aan nieuwe groeimogelijkheden. Het is daarom van belang om er voor te zorgen dat iedereen binnen het bedrijf de ESG-waarden kent en deze ook worden ingevoerd en nageleefd.

Gewaarschuwd wordt voor greenwashing, greenhushing en greenwishing. Dit zijn misleidende praktijken die de ESG-reputatie van het bedrijf kunnen schaden.

  • Greenwashing: misleidende claims over de duurzaamheid van uw producten of diensten
  • Greenhushing: het niet rapporteren over uw voortgang op weg naar netto-nuluitstoot
  • Greenwishing: goede bedoelingen zonder impact

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen