Een sprankelend én uitdagend 2021…

Wat gaan we dit jaar doen met en voor onze FM Community? Michael van Asperen vertelt het u!

Ja, januari is voorbij gevlogen en februari vordert ook al weer snel. Ondertussen hebben wij niet stil gezeten en zijn we druk bezig geweest met plannen maken voor onze CFO Community. Want 2021 wordt weer een jaar vol inspiratie en prachtige ontmoetingen, denk alleen al aan CFO Day. Waarbij we in één adem zeggen dat Covid-19 ook in dit jaar nog steeds grote invloed heeft op vorm en omvang van de events.

Om in de CFO Community interessante en actuele thema’s te blijven bespreken en de juiste mensen met elkaar in contact te brengen, verneem ik natuurlijk heel graag uw input. Waar bent u op dit moment mee bezig, welke ervaringen wilt u zelf inbrengen, over welke ervaringen van anderen zou u willen horen? Dit kan per mail, telefonisch of via teams.
Momenteel finetunen wij de scenario’s, maar zeker is dat wij voor de CFO Community dit jaar onze belangrijke events organiseren. Komende weken wordt het startschot gegeven voor het uitnodigen van deelnemers. Ik geef u een kort overzicht van onze 2021-plannen.

CFO Day

Vanwege de coronacrisis kon CFO Day 2020 helaas niet plaatsvinden. Voor 2021 gaan we de traditionele juni-afspraak met onze CFO’s verplaatsen naar september, de 21e en 22e. Zet die data alvast in uw agenda, locatie: Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Centraal thema dit jaar:
‘A Brave New World’
Tijdens CFO Day gaan we met elkaar de discussie aan over de dark side van technologie en hoe we die menselijke kant blijven belichten en inzetten. Lees hier meer informatie over het thema.

Eerder al, in juni, organiseren we een tweetal kleinere CFO-diners. In de traditie om in die eerste zomermaand toch een CFO Day preconference plaats te laten vinden. De beide CFO-diners staan gepland voor 29 en 30 juni.

FM Dag

Voor FM Dag ligt de focus op de CFO van het familiebedrijf. De Huub van Rozendaal Award zal dit jaar voor de 6de maal uitgereikt worden. Gelukkig hebben we in 2020 de 5e editie van FM Dag in hybride vorm kunnen organiseren. Dit jaar is de planning voor FM Dag: 9 juni, in De Koepelgevangenis in Breda. Thema:
‘Reset’
Voor verdere informatie lees hier meer. In aanloop naar FM Dag zullen er een aantal kleinschalige discussies opgezet worden.

Leadership in Finance Summit

Op 10 november organiseren we het Leadership in Finance Summit, inclusief uitreiking van de Leadership in Finance Award. De exacte vorm zal – het zal niemand in deze tijden verbazen – afhangen van de actuele mogelijkheden dan. Het thema van de Summit:
‘Team Dynamics’

En dan zijn er natuurlijk nog de online-initiatieven 2021. Vanaf maart starten we met CFO TV. Tweewekelijkse uitzendingen op vrijdag, waarin we in gesprek gaan met twee CFO’s over actuele thema’s. Ook worden onderwerpen belicht die later in het jaar – bijvoorbeeld tijdens CFO Day – terugkomen.

Daarnaast plannen we rondetafelsessies waar we in een kleinschalige setting van maximaal tien financieel directeuren een thema bespreken. En natuurlijk; zodra dit weer mogelijk is, zullen we deze rondetafels ook als vanouds weer fysiek gaan organiseren.
De webinars van afgelopen jaar zullen in 2021 terugkeren. Die webinars zijn praktisch van opzet en daarom vaak interessant voor leden uit jouw team. En uiteraard ben je zelf ook van harte welkom om deel te nemen.

Samengevat: mét elkaar zorgen we dit jaar voor veel ontmoetingen. Om elkaar te inspireren, om elkaar te leren kennen. En ja, ik zeg het nog maar een keer, ik ben heel benieuwd naar jullie ideeën en jullie feedback. Neem gerust contact op om uw input te bespreken! Misschien zelfs in person, als de omstandigheden het toelaten. Uiteraard hoop ik u weer snel te mogen verwelkomen op één van onze events!

Michael van Asperen, CFO Community Manager

06 1588 5665
mvanasperen@alexvangroningen.nl