EDCubed wordt onderdeel van Ab Ovo International

fallback
Overname gericht op toegevoegde waarde en vergroting groeimogelijkheden.

Ab Ovo International, het internationaal georiënteerde, onafhankelijke adviesbureau voor ICT en organisatie, neemt EDCubed over. De Nederlandse leverancier van systemen voor versnelde applicatieontwikkeling wordt een zelfstandig onderdeel van Ab Ovo International. Ab Ovo geeft hiermee invulling aan zijn groeistrategie om klanten unieke ‘best-of-breed’-oplossingen te bieden met een hoge toegevoegde waarde. Met The EDCubed Technology (TET) kan Ab Ovo zijn klanten een zeer geautomatiseerde ontwikkelomgeving bieden die volledig is gebaseerd op bedrijfsprocessen. Voordeel hiervan is dat de ontwikkelingstijd voor applicaties tot wel 80% wordt verkort. Ab Ovo en EDCubed tonen met TET aan dat uitbesteding van softwareontwikkeling naar ‘lage lonen-landen’ niet nodig is.

De overname kwam tot stand na een korte periode van kennismaking en onderzoek. De eerste gesprekken vonden half december 2003 plaats. Met de overname van EDCubed onderstreept Ab Ovo het commitment aan zijn klanten om borg te staan voor ICT-oplossingen die daadwerkelijk toegevoegde waarde leveren.

“Deze overname biedt onze klanten een duidelijke toegevoegde waarde en past perfect in onze strategie om alleen met ‘best-of-breed’-producten en -leveranciers te werken”, aldus Ronald Zant, directeur van Ab Ovo. “In een economisch klimaat waar de kosten van ontwikkeling en onderhoud een kritische factor in beslissingstrajecten zijn, bieden we met EDCubed niet alleen een kostenbesparende oplossing, maar helpen we bedrijven ook de productiviteit te verhogen en werkgelegenheid te behouden. Bovendien zijn de met TET ontwikkelde applicaties ook nog eens bijzonder eenvoudig te onderhouden via modellen die altijd een relatie houden met de bedrijfsprocessen.”

Voor EDCubed betekent de overname vooral het vergroten van de groeimogelijkheden. Wim Jansen, directeur van EDCubed: “Voor ons is deze aansluiting bij een sterke, internationaal georiënteerde partner een belangrijke strategische stap om onze activiteiten nog sterker en gerichter in de markt te kunnen positioneren. Wij kunnen ons nog meer concentreren op de kwaliteit van ons product, terwijl we nu ook beschikken over een groot aantal ervaren consultants van Ab Ovo die hun kennis aanwenden voor functionele analyses, ontwerp en implementatieprojecten. Als onderdeel van de Ab Ovo-organisatie vergroten we tevens de carrièrekansen en groeimogelijkheden van onze medewerkers.”

EDCubed won in 2003 de RAD Race door binnen twee dagen een volledig werkend administratief systeem te ontwikkelen. Het kantoor van EDCubed blijft gevestigd in Amsterdam, wat tevens als nevenvestiging van Ab Ovo zal gaan dienen.