Dutch FinTech Awards: Reeleezee ontwikkelt met Cashr nieuwe generatie kassasysteem

De missie van Reeleezee is om ondernemers in staat te stellen om zelf hun boekhouding te doen. En voor accountants biedt Reeleezee geavanceerde online producten die de samenwerking tussen accountant en ondernemer 'real easy' maken.

 
 
Het nieuwste product van Reeleezee is Cashr, een kassasysteem van een nieuwe generatie. Want kassa’s die gebruikmaken van speciale kassahardware en software die je moet installeren, zullen volgens Reeleezee in snel tempo tot het verleden behoren. “Cashr gebruik je als een app, die je met één klik in de appstore kunt aanschaffen op iedere smartphone, tablet, iPad, laptop en desktop computer”, vertelt marketing manager Roemer Mol
Welk probleem lost jullie bedrijf op?
Roemer Mol: “Een belangrijk probleem van bedrijven is het gebrek aan realtime inzicht in de verkopen en het vaak handmatig inboeken van de verkopen en betalingen in de boekhouding. Cashr maakt die gegevensstroom helemaal automatisch en extreem efficiënt. Iedere verkoop en betaling die op de Cashr kassa wordt aangeslagen wordt ook direct verwerkt in de gekoppelde Cloud-boekhouding. Daarmee is financiële data per direct, per dag of maandelijks in rapportagevorm beschikbaar. Per werknemer en per productgroep. 
Een koppeling met Reeleezee Cloud-boekhouding zorgt ervoor dat de ondernemer niet langer zijn kwartaal- of maandcijfers hoeft op te stellen – of op te laten stellen door zijn accountant. Dat kan hij zelf en hij kan eveneens meteen de BTW-aangifte doorsturen naar de Belastingdienst. Dat kan met een enkele druk op de knop. De belangrijkste branches voor Cashr zijn horeca en retail, maar ook ambulante handel zoals schoonheidssalons.”
Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“Het succes van het product komt van de gebruikers. Dat is embedded in de filosofie van Reeleezee en Cashr. Bij Reeleezee is dat de ‘wisdom of the crowd’. Door het gebruik van Cashr zorgen alle klanten voor directe feedback via de Cloud.  Dat zijn onze learnings. Deze worden iedere maand meegenomen in de doorontwikkeling van het product. Daardoor wordt de app steeds beter toegerust voor het gebruik door de diverse klantgroepen. 
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015
__________________________________________________________________________   
 
Cashr kun je bovendien gratis uitproberen. Iedereen kan de app zelf installeren; thuis of op de zaak, op je eigen smartphone, tablet of computer. Door de intuïtieve interface kun je Cashr heel gemakkelijk leren. Veel van onze klanten zijn startende ondernemers die geen dure kassa willen aanschaffen of juist voor de moderne uitstraling van een iPad-kassa kiezen. 
Ondernemers met een traditionele kassa zijn geïnteresseerd omdat Cashr een geheel nieuwe totaaloplossing in de Cloud biedt. Van orderopname op het terras tot aan het verwerken van de administratie. Dat kan allemaal voor een bedrag dat een fractie is van de ‘oude’ aanbieders.”
Hoe gaan jullie hier geld mee verdienen?
“Ons businessmodel is niet gebaseerd op dure hardware, software en servicecontracten. Klanten kiezen een abonnement dat bij hen past. De tarieven schalen met hun groei mee en zijn gebaseerd op het aantal afgerekende kassabonnen. Het is een transparante manier van prijsstelling en het staat in verhouding met het werkelijke gebruik van de kassa.”
Waarom gaan jullie de FinTech Award winnen?
“Cashr breekt met de oude kassawereld. Het levert ondernemers een innovatieve Clouddienst, die veel verder gaat dan een kassa. En dat voor een fractie van de kosten. Het komt eens in de zoveel jaren voor dat een systeem een disruptieve verandering doormaakt. In het verleden was dat de elektronische kassa, daarna de touchscreen. Nu is dat de ruimtebesparende tabletkassa, die via Cashr verbonden is met de Cloud en gekoppeld met een nieuwe generatie van online betaalsystemen, zoals onder meer het Nederlandse Adyen. 
Direct inzicht in de verkopen of het opmaken van de kassa doet een ondernemer gewoon vanaf zijn iPad, zo nodig vanuit zijn luie stoel op het strand van Saint Tropez. Cashr is koploper in haar segment voor innovatie en efficiëntie. Dat onderscheid durven wij te maken.”
 
 

Gerelateerde artikelen