Dutch FinTech Awards: Ebury geeft toegang tot de juiste financiële producten voor internationale handel

De Nederlandse tak van Ebury is afgelopen september van start gegaan met haar missie om de groei van het Nederlandse mkb te stimuleren. Van oorsprong is Ebury een broker in vreemde valuta's die beschikt over een platform voor internationale handel en transacties.
 
Mkb’ers die internationaal handel drijven, hebben altijd te maken met koersrisico’s die gevolgen kunnen hebben voor het bedrijfsresultaat. Ebury kan deze bedrijven de juiste instrumenten bieden waarmee koersrisico’s tot het gewenste niveau kunnen worden beperkt. Ook biedt deze broker eer-lijke en transparante koersen.
Naast een broker is Ebury ook een brug voor het betalingsverkeer tussen mkb’ers en leveranciers over de hele wereld. Met het bedrijfsonderdeel Trade Finance financiert Ebury tijdelijk inkopen van bedrijven. Met een handelskrediet tot een miljoen euro, betaalt Ebury nationale en internationale leveranciers waarna bedrijven 120 dagen de tijd hebben om het verschuldigde bedrag aan Ebury terug te betalen. Hierdoor zijn bedrijven in staat om sneller te groeien. Daarnaast wordt de internationale kennis en expertise van Ebury ingezet om de handelsrelatie tussen koper en verkoper te ver-sterken.
Volgens Rob Adrichem, Country Manager van Ebury Nederland, komt dit dienstenpakket tegemoet aan bedrijven die op de grens zitten van wat banken voor hen faciliteren. “Waar de service van banken ophoudt, gaan wij verder”, aldus Adrichem.
Welk probleem lossen jullie op?
Adrichem: “Allereerst zijn we een uitkomst voor bedrijven met complexe valutabehoeften. We bieden toegang tot meer dan 120 verschillende valuta’s waardoor we ieder bedrijf de juiste valuta kunnen leveren voor hun internationale transactie. Daarbij maken we gebruik van een eerlijke en transparante koers. Veel banken hanteren de geadverteerde koers en brengen achteraf extra kosten in rekening. Onze valutaspecialisten hebben toegang tot marktinformatie en koersvoorspellingen waardoor wij onze klanten gerichte adviezen kunnen geven met betrekking tot hun transacties. Dat drukt de koersrisico’s aanzienlijk. Daarnaast stellen we met ons ruime valuta-aanbod mkb’ers in staat om leveranciers snel te betalen in de lokale valuta. Aangezien deze leveranciers hierdoor geen valutarisico lopen, kan er mogelijk korting worden bedongen.
_________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015
__________________________________________________________________________
 
Naast deze valutadiensten, kunnen we onze klanten ook een handelskrediet aanbieden voor internationale aankopen. Met Trade Finance financieren we de import van onze klanten door een contante betaling zonder regres aan hun leveranciers. Onze klanten hebben 120 dagen de tijd om het verschuldigde bedrag aan Ebury terug te betalen waarbij we een rente hanteren die zeer concurrerend is met die van banken. Door deze service zijn bedrijven in staat om snel te groeien zonder dat ze hier eerst kapitaal voor moeten aantrekken. Met zowel onze valutadiensten als Trade Finance concurreren we met de grootbanken die een te starre service verlenen aan het mkb. Mkb’ers komen vaak tot de ontdekking dat hun bank hen niet de service kan bieden die ze nodig hebben en Ebury helpt ze verder.”
Hoe maken jullie Ebury tot een succes?
“Omdat veel mkb’ers bij ons aankloppen met uitdagingen waar banken geen oplossing voor hebben, zijn we naar onze doelgroep toe juist heel oplossingsgericht. Door het gemak dat wij bieden, staat het succes van Ebury op zichzelf. Banken hanteren tegenwoordig steeds slechtere koersen, terwijl niemand dit eigenlijk doorheeft. Een snelle koersvergelijking biedt vaak al voldoende reden om verder te praten met Ebury. Naast bedrijven profiteren ook banken van ons, aangezien we voor hen valutakoersen faciliteren. We creëren daarmee in feite een win-winsituatie. Daarnaast bestaan we pas een jaar en zijn we bezig om met veel marketing bekendheid te genereren.”
Wat is het verdienmodel van Ebury?
“Onze klanten hebben niet te maken met servicekosten, fees, marges, et cetera. Bedrijven die bij ons valuta’s kopen, krijgen van ons een koers. In die koers zit ons hele verdienmodel. Dat is waar wij onze inkomsten uithalen.”
Waarom gaan jullie winnen?
“Met onze positionering vullen we een gat in de markt. Onze klanten ervaren met ons handelsplatform ontzettend veel gemak. Deze bevestiging krijgen we al door het feit dat we de laatste tijd ontzettend aan het groeien zijn. Momenteel hebben we 25 mensen in dienst en we denken dit aantal over een paar maanden te hebben verdubbeld. Het mkb is daarnaast veel in het nieuws door het feit dat deze bedrijven bij banken maar moeilijk aan krediet komen. Ebury biedt deze bedrijven uitkomst, waardoor we niet alleen een oplossing zijn voor onze doelgroep, maar ook voor een maatschappelijk probleem. Dat vergroot onze kans op succes.”
 
 
Gerelateerde artikelen