Dutch FinTech Awards: Bitonic slaat bruggen tussen vraag en aanbod van bitcoins

Bitonic is in 2012 opgericht door drie schoolvrienden vanuit de overtuiging dat de bitcoin in de nabije toekomst een algemeen geaccepteerd betaalmiddel is. Bitonic slaat als eerste Nederlandse bitcoinbedrijf een brug tussen de vraag naar en het aanbod van deze digitale munt die de laatste jaren een vlucht neemt aan populariteit. Met een set aan verschillende diensten draagt Bitonic in belangrijke mate bij aan de distributie en acceptatie van bitcoins.

Bij Bitonic kunnen consumenten en bedrijven eenvoudig bitcoins kopen via iDEAL. Deze bitcoins zijn afkomstig uit de eigen voorraad van Bitonic en worden direct aan de koper uitbetaald. Consumenten en bedrijven kunnen hun bitcoins ook verkopen aan Bitonic.
 
Bitonic biedt daarnaast een handelsplatform aan dat binnenkort wordt opengesteld voor het grote publiek. Middels dit platform kunnen klanten direct met elkaar handelen in Bitcoins. Hiervoor is een vergunning aangevraagd bij De Nederlandsche Bank. Naast de distributie van bitcoins werkt Bitonic ook aan een hogere acceptatie van de digitale munt door (web)winkels de betaaloplossing Bitmerchant aan te bieden. 
Volgens marketingmanager Daan Kleiman haakt Bitonic in op een fintechontwikkeling die de wereld verandert. “Bitcoin is misschien nog wel revolutionairder dan het internet”, aldus Kleiman.
 
Welk probleem lossen jullie op?
Kleiman: “Om die vraag goed te kunnen beantwoorden, is het van belang om eerst uit te leggen welk probleem de bitcoin oplost. Met bitcoins is het mogelijk om waarde te versturen van de ene entiteit naar de andere entiteit zonder dat hiervoor derde partijen als banken nodig zijn. Bitcoin heeft een decentraal karakter en hierdoor is het een krachtig en efficiënt betaalmiddel. 
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015
__________________________________________________________________________ 
 
Daarnaast is de digitale munt door bewezen wiskundige principes en een grote hoeveelheid rekenkracht een uitermate betrouwbaar betaalmiddel. Veel betrouwbaarder dan internetbankieren en creditcards waarvan de veiligheid in toenemende mate in het geding is. Bitcoinbetalingen zijn daarnaast anoniem, onomkeerbaar en wereldwijd van toepassing. Al deze voordelen maken bitcoin het digitale betaalmiddel van de toekomst. 
Met Bitonic bouwen we mee aan deze toekomst. Consumenten en bedrijven kunnen bij ons heel gemakkelijk bitcoins kopen, maar ook weer verkopen. Bitonic is een handelshuis voor bitcoins. Daarnaast bieden we met slimme betaaloplossingen winkeliers de mogelijkheid om hun producten en diensten te koop aan te bieden tegen bitcoinbetalingen. Wij bieden hiermee, als grootste bitcoinbedrijf van Nederland, een palet aan oplossingen om in de steeds grotere vraag naar dit digitale geld te voorzien.”
Hoe maken jullie het concept tot een succes?
“Zoals gezegd, waren wij in Nederland het eerste bedrijf dat inhaakte op deze technologie die de wereld gaat veranderen. De oprichters van Bitonic zijn echte techspecialisten en early adopters van de bitcoin. Zij hebben enorm veel kennis over deze zeer complexe materie. Ook bestrijken we met Bitonic meerdere gebieden van de markt, aangezien we zowel een handelsplatform voor consumenten en bedrijven als een betaaloplossing voor winkeliers bieden. Al met al hebben we binnen ons bedrijf een goede mix van kwaliteiten en talenten die ons verder helpt.”
Hoe ziet jullie verdienmodel eruit?
“Ons verdienmodel is gebaseerd op transacties en volume. Bij de ver- en inkoop, het handelen en het omzetten van BTC naar Euro’s. Tevens hebben wij een contract met het openbaar ministerie die in beslag genomen bitcoins bij ons omwisselt naar Euro’s.”
Waarom gaan jullie winnen?
“De bitcoin is misschien nog wel revolutionairder dan het internet. Het is niet zomaar een appje. We staan echt aan het begin van iets heel groots dat onze hele maatschappij op een bepaalde manier gaat veranderen. Zeker op het gebied van fintech. Het feit dat wij in Nederland de eerste en de grootste zijn die dit omarmen, maakt ons zeer innovatief en dus een heel goede kanshebber.”
 
 

Gerelateerde artikelen