Dutch FinTech Awards: Bernd Mintjes stelt met Crowdpartners de investeerder centraal

Veel investeerders hebben hun geld in diverse projecten gestoken, verspreid over evenzoveel verschillende crowdfundingplatforms. Hierdoor ontbreekt het overzicht. Crowdpartners maakt hier een einde aan door de investeerder centraal te stellen.

 
Hoe werkt het? De investeerder opent een rekening bij Crowdpartners en kan van hieruit al zijn investeringen managen. Crowdpartners werd in 2014 opgericht door Bernd Mintjes (van Investormatch), Thomas de With (afkomstig uit het bankwezen) en Tom Hegeman. Laatstgenoemde was in 1987 oprichter van de Piramide Groep, een IT-dienstverlener in de financiële sector. Het platform, dat is ontwikkeld door Piramide Groep, is de basis waarop Crowdpartners is gebouwd. Mintjes: “Crowdpartners staat open voor alle goede investeringsproposities, ook van andere crowdfundingplatforms.”
Welk probleem lost jullie product op?
“Om te beginnen lossen we mede het probleem op dat ondernemers steeds moeilijker aan financiering kunnen komen. Hierin zijn we niet bijzonder, want dat doet ieder crowdfundingplatform. Waarin Crowdpartners  zich onderscheidt, is dat er veel partijen zijn die crowdfunding willen aanbieden, maar dit niet kunnen omdat ze geen eigen platform hebben. 
__________________________________________________________________________
De Dutch FinTech Awards 2015 is hét platform voor toonaangevende FinTech-bedrijven. Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door talloze ‘FinTech- startups’. Innovatieve bedrijven staan te popelen om talloze gefrustreerde klanten van financiële instellingen van dienst te zijn. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. Neem deel. Word lid van de FinTech Community, bezoek de FinTech Events, meld u aan voor de Dutch Fintech Awards 2015
__________________________________________________________________________ 
 
In plaats van dat ze dit zelf moeten ontwikkelen, wat heel veel geld kost, kunnen ze bij ons partner worden en ons platform gebruiken. Wij leveren alles, niet alleen de website met alle bijbehorende modules, maar ook de gehele backoffice die het systeem laat draaien, de klantenservice verzorgt en juridische afhandeling van investeringen begeleidt. Zo bieden we de investeerder een breed scala van investeringsproposities met heldere risicoclassificaties. 
Crowdpartners faciliteert met name ook professionele investeerders in hun keuze en biedt hen overzicht. Daarnaast onderscheiden we ons bijvoorbeeld van andere crowdfundingplatforms doordat we samen met onze partners woonhypotheken doen en doordat leningen bij ons verhandelbaar zijn. Dat betekent dat een investeerder die bijvoorbeeld een lening heeft verstrekt aan een ondernemer met een looptijd van tien jaar deze lening na vijf jaar kan doorverkopen.”
Hoe maken jullie dit idee tot een succes?
“We werken veel met partners, zoals accountantskantoren, brancheorganisaties en banken. Zij zorgen ervoor dat ons aanbod aan investeringsproposities voldoende is en van voldoende kwaliteit. Dit jaar is het zaak om nog meer partners aan te sluiten. Aan investeerderskant hebben we voldoende aanbod. 
Ook hebben we een zeer goed netwerk van investeerders, de meeste angel investors in Nederland kennen we wel via de diverse netwerken. Het is ook niet zo’n grote doelgroep, het gaat om zo’n vijfhonderd mensen. Onze grootste uitdaging zit in het krijgen van voldoende goede proposities. We willen onze investeerders zoveel mogelijk proposities van een hoge kwaliteit bieden. Daarnaast bieden we ons platform aan andere financieringspartijen aan. Dit jaar willen wij het aantal partners graag uitbreiden.” 
Hoe gaan jullie geld verdienen met dit product?
“We werken op basis van ‘no cure, no pay’. Wij rekenen een succesfee, deze bedraagt 1,5 procent. Daarnaast rekenen we 250 euro plaatsingskosten per investeringspropositie. Investeerders op hun beurt betalen voor het gebruik van hun betaalrekening maximaal 75 euro per jaar.”
Waarom gaan jullie de Fintech Award winnen?
“Wij gaan winnen omdat wij crowdfunding 2.0 zijn. Crowdfunding 1.0 was puur gericht op het financieren van leuke projecten. Wij bieden een systeem dat de professionele investeerder in staat stelt zijn portfolio optimaal te managen. Daarnaast creëren we een heel nieuwe markt doordat we de leningen verhandelbaar maken. We geloven dat dit de toekomst is.”
 

Gerelateerde artikelen