Duitse waakhond verscherpt toezicht onlinebank N26

Online bank schiet tekort met kwaliteit en toezicht op witwassen.

De Duitse financiële toezichthouder BaFin gaat de fintechtbank N26 nog scherper in de gaten houden. De waakhond wil de onlinebank dwingen om beter te letten op verdachte transacties, kwaliteitscontrole te verbeteren en meer toezicht te houden op taken die worden uitbesteed, waaronder het klantonderzoek.

N26 staat al wat langer onder verscherpt toezicht van de waakhond. Ondanks verscherpt toezicht lukt het de online bank niet om de bedrijfsvoering op orde te krijgen. N26 zou onvoldoende alert zijn op witwassen, fraude, verdachte transacties en foute klanten.

N26 Bank is een Duits fintechbedrijf met een Europese bankvergunning en geen fysieke kantoren. Ook Nederlanders kunnen er een rekening openen. Meer dan honderdduizend Nederlanders hebben dat gedaan

Eerder zag de BaFin zich al genoodzaakt om een buitengewoon inspecteur aan te stellen, die continu toezicht houdt op de risk en compliance-afdeling van de bank. Daarnaast kreeg N26 een verbod op het afsluiten van meer dan vijftigduizend rekeninghouders per maand.

.

Gerelateerde artikelen