Druk uw zakelijke energiekosten met de juiste energieleverancier

Welke energieleverancier en welk energiecontract sluit naadloos aan op uw bedrijfsvoering?

Partnerbijdrage van:

Elke ondernemer weet dat huisvesting, personeel en energie de grootste kostenposten voor een onderneming vormen. Elke maand moeten deze opgehoest worden. Het loont daarom de moeite om energie te steken in het kiezen van de juiste energieleverancier, want door de hevige concurrentie op de zakelijke energiemarkt verschillen de energieprijzen van aanbieders behoorlijk.

Tijdelijke aanbiedingen, acties en kortingen als u zich voor langere tijd committeert aan een partij kunnen als heel snel veel voordeel opleveren voor zakelijke gebruikers. Maar welke energieleverancier en welk energiecontract sluit naadloos aan op uw bedrijfsvoering? Uw onderneming is immers uniek en de eisen die u stelt aan stroom en gas dus ook. Daarom is uw ideale energieleverancier kiezen nog niet zo makkelijk.

Raadpleeg sowieso de bekende vergelijkingssites en vergelijk energie die verschillende energieleveranciers bieden aan het MKB. We raden u ook aan om eens met collega-ondernemers te praten welke aanbieders zij hebben gekozen en hoe deze bevalt. In dit artikel geven we u een aantal slimme tips om uw zakelijke energiekosten te drukken.

Energie is de makkelijkste besparing
Besparen op de huisvesting of personeelskosten in lastig, de energiekosten verlagen gelukkig een stuk makkelijker. Het kan al snel een paar honderd euro per maand schelen als u overstapt naar een andere energieleverancier. Als u bij uw huidige leverancier aankondigt over te willen stappen is de kans groot dat deze ook met een beter en voordeliger aanbod komt. Op die manier is het vrij eenvoudig om de overheadkosten te verlagen.

Werken en wonen op hetzelfde adres
Wanneer u een bedrijf aan huis hebt, heeft u de keuze uit particuliere of zakelijke energie. Het ligt helemaal aan uw zakelijke verbruik welke van de twee voor u voordeliger is. Over het algemeen is een energiecontract voor privégebruik goedkoper, maar daar zit meestal wel een limiet aan qua hoeveelheid kWh stroom en m³ gas die u maandelijks kunt afnemen. Als u bijvoorbeeld een werkplaats met veel machines aan huis heeft is het zeker het overwegen waard om hier een zakelijk energiecontract voor af te sluiten.

Grootzakelijke verbruiker
Wanneer uw onderneming in ieder geval een aansluiting heeft met minstens 3×80 Ampère voor elektriciteit of voor gas van meer dan 40 m3 per uur, wordt u aangemerkt als een grootzakelijk energieverbruiker. Het is goed om te beseffen dat u als grootverbruiker een zeer aantrekkelijke klant bent voor elke energieleverancier. Dat betekent dat er veel onderhandelingsruimte is om de beste energiedeal te sluiten voor uw onderneming.

Ga voor meer informatie naar overstappen.nl

Gerelateerde artikelen