DNB wijst onrustig Centric de deur

Privébesognes van eigenaar Gerard Sanderink golden als risico.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de het IT-bedrijf Centric de deur gewezen. Het IT-bedrijf kwam recent in het nieuws door onrust rond de eigenaar Gerard Sanderink, die privébesognes uitvocht over de rug van zijn bedrijf.

  • topman niet meer in staat tot ‘rationele beslissingen’
  • DNB stap over op andere IT-dienstverleners

Sanderink zou niet meer in staat zijn rationele beslissingen te nemen over het bedrijf. Vorig jaar besliste de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam daarom dat hij moest vertrekken als hoogste bestuurder van het IT-bedrijf.

Grote klanten waren al langer bezorgd over de stabiliteit en betrouwbaarheid van Centric. DNB gaat Centric met ingang van volgend jaar vervangen door de IT-dienstverleners TCS en Capgemini. TCS wordt verantwoordelijk voor de servicedesk en Capgemini voor het beheer van de datacentra.


Ben je een financieel manager aan wie steeds hogere eisen worden gesteld? Wordt van je verwacht dat je meedenkt over over strategie en uitvoering? Word je ook geconfronteerd met nieuwe regels en een grotere aansprakelijkheid? Dan is de opleiding “In vijf dagen CFO ready; Strategisch Financieel Management” voor jou onmisbaar. Na het volgen van deze opleiding ben je op de hoogte van relevante trends en ontwikkelingen op het financiële vakgebied. Daarnaast heb je ruimschoots de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. Schrijf je nu in.


Gerelateerde artikelen