DIT Group: overname uitzendbureau Primajob.

fallback
DIT Group ("DIT"), een bemiddelaar in flexibele arbeid uit Rosmalen, maakt bekend dat overeenstemming is bereikt met Primajob over de overname van het uitzendbureau door DIT. De overname past in de strategie van DIT om zichzelf verder te ontwikkelen als brede organisatie op het gebied van flexibele arbeid. Primajob, met een omzet van 9 miljoen euro in 2002 en 7 vestigingen in Nederland, draagt direct bij aan de winst van DIT. Verder verwacht DIT door de overname voor 2003 een omzet van 55 miljoen euro te realiseren. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Tot voor kort richtte DIT zich uitsluitend op detachering van technisch personeel. Directeur Hans Rijpert zegt over de overname: “We groeien autonoom nog steeds, terwijl de markt toch een ander beeld laat zien. We richten ons met onze strategie nog steeds op autonome groei, maar als je een dergelijk interessante partij tegenkomt als Primajob, moet je niet twijfelen, maar overnemen. Deze overname past namelijk perfect binnen de gekozen strategie van DIT, aangezien we ons nu meer kunnen profileren als een bredere bemiddelaar van flexibele arbeid.” Met Primajob heeft DIT een uitzendbureau overgenomen dat naast detachering ook aandacht besteed aan uitzenden, pay-roll service en werving & selectie. Tevens is het uitzendbureau actief op de meest uiteenlopende markten, zoals de markten voor administratief, technisch, productie en commercieel personeel. Bovendien heeft DIT onlangs nog een meerderheidsbelang genomen in Systence, het voormalige Detron Industrial Automation. Door de overnames zal DIT haar klanten vanaf heden kunnen bedienen met drie diensten: uitzenden, detachering en engineering. Daarnaast zullen de overnames zorgen voor synergievoordelen op het gebied van inkoop, verkoop, administratie en automatisering.

DIT is opgericht in 1992 en is uitgegroeid tot een snelgroeiende flexibele arbeidsbemiddelaar dat via een management buy-out uit de vroegere door Landis overgenomen Detron Group NV is verzelfstandigd. DIT heeft na de overname 25 vestigingen. DIT rekruteert medewerkers op LBO-, MBO-, HBO- en WO-niveau. De medewerkers werken op basis van uitzending, projectcontracten en vaste dienstverbanden. Circa 1.500 werknemers zijn in vaste dienst. Door middel van scholing, vakgerichte cursussen en persoonlijke begeleiding wordt het kennisniveau van de medewerkers aangepast aan de snelle ontwikkelingen in de verschillende branches. Over het boekjaar 2001 behaalde DIT een omzet van 32 miljoen euro en een nettowinst van 1,6 miljoen euro.