Delta Lloyd toont interesse in ING-onderdelen

Delta Lloyd heeft interesse in onderdelen van bank en verzekeraar ING. Bestuursvoorzitter Niek Hoek zei donderdag in een bijeenkomst met analisten dat het concern interesse zou hebben in de pensioen- en verzekeringsactiviteiten en de activiteiten op het gebied van vermogensbeheer.

‘Als deze onderdelen op de markt komen, zouden we daar naar kijken’, zei Hoek. Hij voegde toe dat Delta Lloyd in principe samen op zal trekken met zijn voormalige moeder en grootaandeelhouder Aviva. De Britse verzekeraar had woensdag al laten weten interesse te hebben voor delen van ING. Het is niet de bedoeling dat Aviva en Delta Lloyd concurrenten worden op de Nederlandse markt.

ING zette vorige week alle verzekeringsactiviteiten in de etalage. Deze zitten in Nederland (Nationale-Nederlanden), Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. ING stoot de komende vier jaar grote delen van de organisatie af om tegemoet te komen aan eisen van eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie). Kroes eist harde ingrepen bij concerns die staatssteun hebben ontvangen.

Hoek praatte analisten donderdag bij over de strategie van de nieuwkomer op de Amsterdamse aandelenmarkt. Dinsdag ging Delta Lloyd naar de beurs. Op dit moment is ongeveer 40 procent van de aandelen in de verzekeraar vrij verhandelbaar. Het aandeel noteerde donderdag 0,5 procent lager op 15,70 euro.

Gerelateerde artikelen