Delta Lloyd in de min op eerste beursdag

Verzekeraar Delta Lloyd staat dinsdag kort na opening op de eerste beursdag drie procent in de min op 15,5 euro. De beursgang van Delta Lloyd is met 63,5 miljoen aandelen voor in totaal 1,02 miljard euro de grootste beursgang van een Europees bedrijf sinds het uitbreken van de kredietcrisis.

De beursgang van het aandeel Delta Lloyd komt op een beursdag die sowieso slap is begonnen. Delta Lloyd heeft vanochtend steeds onder de introductiekoers gestaan. De koers tikte zelfs even een koers van 15,23 euro aan.

De handel in het aandeel ging om 09.00 uur van start. Voor de beursgang werd gemikt op een prijs tussen de 15,50 euro en 19 euro per aandeel. De beursgang van de verzekeraar, tegen een prijs van 16 euro per aandeel, lag daarmee aan de onderkant van de verwachtingen.

Delta Lloyd kondigde twee weken geleden aan dat de beursgang op 3 november een feit zal zijn. Ongeveer 40 procent van de aandelen Delta Lloyd gaat naar de beurs. Delta Lloyds moederbedrijf, de Britse verzekeraar Aviva, blijft na de beursgang in het bezit van een meerderheidsbelang.

Gerelateerde artikelen