Delta Capita na overname duizend-plus fintech

Delta Capita na overname duizend-plus fintech
Overname JDX is de tweede na inlijving van Voogt Pijl & Partners.

Adviesbureau Delta Capita, gericht op de financiële sector, heeft JDX Consulting overgenomen. Met de toevoeging van het grotere JDX Consulting (circa 700 medewerkers verspreid over acht locaties) stijgt de omzet van Delta Capita nu naar 130 miljoen dollar en komt het personeelsbestand uit op ruim 1.100 medewerkers.

JDX Consulting heeft een vergelijkbaar profiel als Delta Capita. Het bedrijf werd ongeveer tien jaar geleden opgericht in Londen, richt zich op het financial services-segment en heeft een vergelijkbaar dienstenaanbod bestaande uit consulting, technologie en managed services.

Delta Capita wordt door de overname een belangrijke speler in het capital markets-segment (een focusgebied van JDX) en breidt het zijn dienstenaanbod uit op het gebied van detachering.

Beide bedrijven actief in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa, evenals in de VS en de Aziatisch-Pacifische regio. Delta Capita is mede-eigendom van het in Singapore gevestigde Prytek.
De deal is voor Delta Capita de derde overname die het in de afgelopen vijftien maanden heeft afgerond. Eerder deed het bureau al twee acquisities op de Nederlandse markt – die van managementconsultancy Voogt Pijl & Partners in 2020 en van financial crime-specialist International Compliance Partners afgelopen jaar.