Declaratiesoftware SRXP helpt zakelijke creditcardhouders om bonnen te digitaliseren

SRXP introduceert vandaag nieuwe software die creditcarduitgaven digitaal afhandelt.

Deze software maakt het mogelijk om foto’s van bonnen te koppelen aan creditcardafschrijvingen, direct wanneer de betaling is gedaan. Door bonnen digitaal op te slaan, lost SRXP het probleem op waarmee bedrijven die zakelijke creditcards uitgeven worden geconfronteerd: creditcarduitgaven kunnen vaak niet worden verantwoord omdat declaranten bonnen kwijtraken.
SRXP is de eerste declaratiesoftware in Nederland die creditcardafschrijvingen van MasterCard en AMEX koppelt aan een declaratie app. Met SRXP maakt de medewerker een foto van de bon direct nadat de betaling is gedaan. Vervolgens wordt de bon digitaal aan de creditcardafschrijving gekoppeld. Onkostendetails zijn al ingevuld aan de hand van de informatie van de creditcardafschrijving. Bovendien wordt declaratiefraude voorkomen doordat de bon alleen aan het afschrift gekoppeld kan worden als de declaratiedetails overeenkomen.
Deze digitale afhandeling is ontwikkeld in samenwerking met International Card Services (ICS), de grootste uitgever van MasterCard en Visa creditcards in Nederland. SRXP en ICS signaleerden beide de verantwoordingsproblemen die organisaties ondervinden. Door de toegenomen aandacht om declaratiefraude tegen te gaan, neemt de vraag om een oplossing snel toe. Nadat American Express over deze oplossing hoorde, heeft ook AMEX volledige medewerking toegezegd om hun creditcardafschriften te integreren in SRXP.
“Medewerkers die een zakelijke creditcard gebruiken om onkosten te betalen, hebben niet dezelfde noodzaak om bonnen te bewaren als medewerkers die een rekening persoonlijk voorschieten”, zegt Pieter Verbruggen, CEO van SRXP. “Daarom moet het zo eenvoudig mogelijk zijn om bonnen te bewaren. Die oplossing bieden we nu”. 
Over SRXP
SRXP is de marktleider in declaratiesoftware in Nederland met klanten als SkyTeam, Randstad en Bugaboo. Sinds de oprichting vijf jaar geleden, heeft SRXP het declaratieproces van ruim 2.500 bedrijven in Nederland en buitenland gedigitaliseerd met hun declaratie app. In 2014 ontving SRXP een investering van Walvis Participaties, het privé investeringsfonds van John Fentener van Vlissingen.