DearBytes wordt onderdeel van KPN

DearBytes BV ('DearBytes') kondigt vandaag aan dat 100% van haar aandelen worden overgenomen door Koninklijke KPN N.V. ('KPN'). Deze overname past binnen het streven van DearBytes om de nummer één Managed Security Service Provider van Nederland te worden.

Lees ook: De 10 stappen van informatiebeveiliging – Deel 1: Doel & Inventaris

DearBytes wordt een belangrijk onderdeel van KPN Security Services, de leidende security services provider van Nederland. DearBytes en KPN verwachten de transactie eind januari 2017 af te ronden. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

DearBytes bestaat sinds 2001 en is met name de afgelopen jaren snel gegroeid. Het bedrijf telt 85 medewerkers en werkt aan uiteenlopende security projecten met klanten variërend in omvang van 50 tot 50.000 werknemers. DearBytes is door investeringen in de laatste jaren gepositioneerd om de nummer één Managed Security Service Provider van Nederland te worden. 

DearBytes streeft ernaar om organisaties aan de hand te nemen en ze digitaal steeds weerbaarder te maken, met een pragmatische aanpak gericht op continue verbetering. Het portfolio van DearBytes omvat: products & support, professional services inclusief een security operations center van waaruit 24/7 preventie-, detectie- en responsediensten geleverd worden aan klanten.

Om de voorsprong te behouden wil DearBytes het tempo van ontwikkeling verhogen. Daarom wordt gekozen voor een andere eigendomsstructuur, waarmee het bedrijf zijn ambities sneller kan verwezenlijken. DearBytes en KPN delen een Nederlandse identiteit en focus en staan allebei voor behoud van internetvrijheid. Verder zijn er uitstekende synergievoordelen te realiseren voor de gezamenlijke klanten van DearBytes en KPN, wat veel kansen biedt in de snel groeiende markt van cybersecurity.

Erik Remmelzwaal, CEO van DearBytes: “De Nederlandse markt vraagt in toenemende mate om oplossingen tegen digitale dreigingen zoals ransomware en phishing. Malware is zelfs digitale dreiging nummer één voor de Europese zakelijke markt en vormt voor bedrijven een significant risico voor continuïteit en reputatieschade. Wij helpen onze klanten al ruim 15 jaar bij dit soort uitdagingen en hebben op basis daarvan unieke en kwalitatief hoogstaande dienstverlening ontwikkeld. Nu is het moment om onze pragmatische aanpak, gericht op continue verbetering, verder in de Nederlandse markt uit te rollen. Onder de paraplu van KPN zijn wij optimaal gepositioneerd om nog beter in te spelen op wensen van onze klanten en zo onze missie voor een vrij en veilig Internet waar te maken.”

Erik Ploegmakers, Directeur KPN Security Services: “Met de overname van DearBytes versterken we onze leidende positie als de security service provider van Nederland. We zijn blij met de aanwinst van gedreven nieuwe collega’s die – naast hun ervaring en klantenbasis – veel nieuwe ideeën en expertise met zich meebrengen. Beide bedrijven richten zich nadrukkelijk op de Nederlandse markt en hebben de gedeelde missie om ons land vrijer en veiliger te maken.”

DearBytes wordt onderdeel van KPN Security Services en blijft actief onder de naam DearBytes vanuit de vestigingen in Beverwijk en Den Haag. Bestaande klanten behouden de voor hen bekende contactpersonen en Erik Remmelzwaal blijft aan als directeur DearBytes.

De ondernemingsraden van zowel KPN als DearBytes hebben een positief advies afgegeven voor de transactie. De aandeelhouders van DearBytes zijn in deze transactie begeleid door het team van Oaklins Netherlands.

Gerelateerde artikelen