De top van Apple loopt gestaag leeg

Michael Abbott volgt Peter Stern en Eddy Cue naar de uitgang.

Bij Apple vertrekt de man die verantwoordelijk is voor cloudinitiatieven als iCloud. Dit meldt persbureau Bloomberg, dat van ingewijden heeft vernomen dat Michael Abbott in april opstapt. Daarmee voegt hij zich bij een groeiende lijst van bestuurders die de iPhonemaker uit Cupertino eind vorig jaar en begin dit jaar de rug hebben toegekeerd.

Als vicepresident cloud engineering van Apple is Abbott ook belangrijk geweest voor diensten als iMessage en FaceTime. Zijn verantwoordelijkheden worden naar verluidt overgenomen door Jeff Robbin, die eerder werkte aan iTunes en binnen het bedrijf een grote naam is. Apple weigerde aan Bloomberg commentaar te geven.

In januari vertrok Peter Stern al bij Apple. Net als Abbott stond hij bekend als luitenant van diensten-chef Eddy Cue. Stern leidde onder andere de afdeling die verantwoordelijk is voor abonnementen van Apple TV+ en Apple News. Stern werd eerder ook gezien als mogelijke opvolger van Cue.

Apple heeft onlangs ook bestuurders verloren die gingen over bijvoorbeeld de webwinkel, informatiesystemen en industrial design. Soms lukte het Apple niet om meteen een opvolger te vinden, waardoor het zijn organisatie wat moest omgooien. Zo zijn er geen nieuwe privacy- en ontwerpchefs benoemd en zijn die verantwoordelijkheden verdeeld over de overgebleven leidinggevenden.

(ANP)