De Mol verkoopt 25% van Talpa Capital

fallback
NIBC, voorheen de Nationale Investeringsbank NIB Capital, neemt een belang van 25% in Talpa Capital. Het is voor het eerst dat John de Mol zijn investeerder openstelt voor extern kapitaal.

Dat maakt NIBC bekend. Talpa Capital zal vanaf 1 maart Cyrte Investments gaan heten. Cyrte wil een fonds gaan oprichten dat gaat investeren in telecom-, media- en technologiebedrijven over de hele wereld, zowel beursgenoteerd als niet-beursgenoteerde bedrijven. Het fonds wordt ook opengesteld voor andere professionele investeerders en hoopt een omvang te krijgen van 1 à 1,5 miljard euro.

Vleugels
John de Mol zegt in het persbericht van NIBC blij te zijn met de verbreding door de samenwerking. “Met Talpa Capital volgen we al een jaar of vijf wereldwijd de ontwikkelingen in de TMT-sector op de voet. Binnen ons team van specialisten is veel kennis en ervaring opgebouwd, waardoor de afgelopen jaren uitstekende financiële resultaten zijn behaald. Door onze samenwerking met NIBC en de oprichting van het TMT-Fonds slaan we in feite onze vleugels uit.”

Basis
“De band tussen Talpa en NIBC binnen Cyrte zal het fonds een stevige basis geven”, zegt voorzitter Michael Enthoven van de Raad van Bestuur van NIBC. “Onze achtergrond, gecombineerd met die van John de Mol en zijn mensen, maakt ons tot een sterk team. Dit initiatief past volledig in onze strategie om meer credit- en equity-fondsen op te zetten.”