Cryptoplatform Finst wil in vijf jaar marktleider worden

De oprichters zijn teleurgesteld in de arrogantie van de crypto-industrie.

Cryptobeleggers hebben weer iets meer te kiezen. Eind vorige week is Finst opgericht, een nieuw Nederlands cryptohandelsplatform. Het is opgericht door voormalig medewerkers van beleggingsplatform DEGIRO. De oprichters zijn Julien Vallet en Marcel Putina.

Binnen vijf jaar hoopt Finst uit te groeien tot het grootste crypto-platform in Europa. De nieuwe cryptohandelaar stelt de kloof tussen particulieren en professionele beleggers te willen overbruggen. Het bedrijfr rept over maximale veiligheid en transparantie en de laagste transactiekosten in Nederland. Finst belooft dat zijn tarieven 82 procent lager liggen dan die van zijn concurrenten.

Op de website van Finst schrijven de oprichters wat hun motieven zijn: “Samen met andere voormalige senior managers van DEGIRO konden we niet voorbijgaan aan het feit dat de crypto-industrie vergelijkbare symptomen vertoonde als traditionele financiële markten in het verleden: exorbitante vergoedingen, ondoorzichtigheid, beperkte handelsmogelijkheden en gebrek aan vertrouwen en veiligheid.”