Crowe Foederer breidt uit met een China Desk

De China Desk zal de verdere uitbouw van de internationale praktijk van het kantoor versnellen.

Met de komst van Jin Chen, partner transfer pricing en China expert, breidt Crowe Foederer haar dienstverlening uit voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in China en vice versa.

“We zien een toenemend aantal, vooral grote, bedrijven vanuit China die vestigingen openen in Nederland. Daarnaast blijft met name het grotere Nederlandse MKB op zoek naar kansen die de Chinese markt biedt. Het nieuwe handelsverdrag tussen de EU en China zal deze tendens alleen maar versterken.’ aldus Hugo Everaerd, lid Raad van Bestuur Crowe Foederer.

De China Desk zal de verdere uitbouw van de internationale praktijk van het kantoor versnellen, zowel inbound als outbound. Behalve de uitgebreide kennis op het gebied van transfer pricing, is het doel om een multidisciplinair, specialistisch team op te zetten dat vloeiend Mandarijn, Engels en Nederlands spreekt. Op deze manier zal de China Desk van Crowe Foederer haar Chinese en Nederlandse klanten op een ‘one-stop-shop’ manier kunnen adviseren. Hiervoor staat ook het uitgebreide internationale netwerk van Crowe ter beschikking met een stevige footprint in Azië.

Over Jin Chen Jin Chen is geboren in China en opgegroeid in Nederland. Ze is de meest ervaren transfer pricing specialist in Nederland die vloeiend Mandarijn, Engels en Nederlands spreekt. Ze is afgestudeerd (fiscaal recht) aan de Universiteit van Leiden en startte haar carrière als transfer pricing specialist bij PwC. Vervolgens was zij (mede)oprichtster van de transfer pricing praktijk en de Dutch China Desk van Grant Thornton Nederland. Ze is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en de International Fiscal Association. Momenteel is ze part time bezig met een PhD kandidaatschap aan de universiteit van Maastricht.