“Credit Tools spreekt de taal van haar klanten”

Credit Tools is al bijna 15 jaar een belangrijke speler op de markt van credit- en riskmanagement software. Steeds meer klanten weten de weg naar Zaltbommel te vinden, dit blijkt ook uit de groei die het bedrijf doormaakt. Vorig jaar groeide Credit Tools ruim 20% en de eerste maanden van dit jaar maken ze een groei door van maar liefst 45%.

We spraken directeur Pim van der Hagen over het succes van zijn bedrijf en de laatste ontwikkelingen op het gebied van creditmanagement.
Het team van Credit Tools bestaat uit een mix van ervaren creditmanagers aangevuld met ITspecialisten. Deze combinatie zorgt ervoor dat Credit Tools met speciale creditmanagement software haar klanten optimaal kan ondersteunen. Door de ruime ervaring op het gebied van creditmanagement en gesprekken met haar klanten weten zij als geen ander waar de software aan moet voldoen. Credit Tools heeft diverse pakketten ontwikkeld. Deze software oplossingen kunnen zowel als aparte module worden geïmplementeerd of integraal, als complete invorderstraat.
Collector: speciaal ontwikkelde incasso software. Deze biedt optimale ondersteuning in de automatisering van dossierafhandeling. MatchMaker: met MatchMaker kunnen bedrijven sneller slimmer en nauwkeurig afletteren. Door intelligente regels kan 90% van de dagelijks ontvangen betalingen automatisch afgeletterd en verwerkt worden. CreditManager Online :de browser based versie van CreditManager automatiseert zo veel mogelijk handelingen die te maken hebben met het beheer van debiteuren. Het programma biedt uitgebreide reportages die ondersteuning bieden bij tactische en operationele analyses.
Met deze specifieke software van Credit Tools kan er eenvoudig ingespeeld worden op veranderingen. Wensen van gebruikers worden wekelijks besproken in het “release overleg” zodat aanpassingen op verzoek van de klant snel doorgevoerd worden. Naast standaard oplossingen kan de software eenvoudig op maat gemaakt worden door uitbreidingen met speciale Credit Apps.
Voordelen van Creditmanagement Software 
Het gebruik van speciaal ontwikkelde software biedt vele voordelen. Uw klant en haar betaalgedrag worden nauwlettend in de gaten gehouden. Op deze manier worden trends eerder gesignaleerd, kan er op klantniveau gesegmenteerd worden waardoor de communicatie en opvolging ook past bij de klant. Met behulp van de software kan het hele traject van “order to cash” gestroomlijnd worden. Er is meer en betere informatie met betrekking tot het risico wat gelopen wordt op een debiteur beschikbaar, waardoor schades voorkomen kunnen worden. Met een hogere winst, lagere kosten en minder afschrijvingen tot gevolg.
Waarom Credit Tools 
Credit Tools is niet de enige speler op de markt. Pim van der Hagen legt uit waarom Credit Tools wel de beste is. “ Onze consultants denken mee met de klant, we denken in oplossingen. Ons team is er op getraind om snel in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden” aldus Pim van der Hagen. “ De markt vraagt om snelheid en flexibiliteit, ERP-aanbieders kunnen minder snel schakelen en inspelen op veranderingen, onze software is specifiek en kan dat wel. Het is niet voor niets dat onze software steeds vaker gekoppeld wordt aan de bekende ERP-pakketten.”
“Credit Tools heeft de transitie naar SaaS volledig afgerond, hierdoor wordt onze software voor creditmanagers nog interessanter omdat er geen investering nodig is en we sneller inspelen op wensen en behoeften van opdrachtgevers. Binnen een dag wordt in de SaaS omgeving de klant omgeving opgezet en kunnen we met de klant aan de slag met de inrichting. “
Belangrijke ontwikkelingen 
Credit Tools is zich er continu van bewust dat ook de markt van creditmanagement software voortdurend in beweging is. Behoeftes uit de markt worden gesignaleerd en software wordt hierop aangepast. De afronding van de transitie naar SaaS was slechts het begin, het bedrijf uit Zaltbommel is al met de volgende uitbreiding bezig. De distributiekracht naar het buitenland; internationaal opererende klanten worden nog beter bediend door de land specifieke mogelijkheden van de software. Zo wordt bijvoorbeeld nu in MatchMaker in rap tempo de ondersteuning van buitenlandse bankformaten uitgebreid en is alle software volledig multivaluta en multitaal. Credit Tools zal 6 november tijdens de Credit Expo zoals we van hen gewend zijn veel nieuwe releases presenteren.
Tips voor creditmanagers 
Tot slot wil van Pim van der Hagen nog enkele tips met ons delen wanneer het gaat om implementatie van creditmanagement software. 
– Weet wat je wensen zijn: maak een duidelijk beleid wat vertaald kan worden in de nieuwe software. 
– Heb lef: durf met een open blik naar alle mogelijkheden te kijken. 
– Informeer je medewerkers: nieuwe software brengt veranderingen met zich mee, informeer de gebruikers tijdig en duidelijk over deze veranderingen. Goede voorbereiding zorgt voor optimaal rendement uit (nieuwe) creditmanagement software. 
“Wanneer creditmanagement processen op de juiste manier met specifieke software worden geautomatiseerd zullen positieve resultaten snel zichtbaar zijn”, sluit van der Hagen af.