Credit Management Group dingt mee naar de Koning Willem I Prijs

Credit Management Group B.V. uit Amsterdam dingt mee naar een nominatie voor de Koning Willem I Prijs 2008. Daadkracht, durf, doorzettingsvermogen en innovatie zijn de belangrijkste criteria waaraan een onderneming moet voldoen om de Koning Willem I Prijs te kunnen winnen.

De CM Group heeft de afgelopen jaren bewezen dat visie en initiatief leidt tot resultaat. Het is de CM Group gelukt om dankzij een daadkrachtige klantbenadering en doorzettingsvermogen zich in een traditionele incassomarkt te onderscheiden en een positie te verwerven. Dit kan alleen door continue gefocust te zijn op de klant. Klanttevredenheid leidt tot resultaat. En de positieve spin op ons vakgebied is, dat ondernemingen die minder debiteurenschade willen leiden, of nog beter willen voorkomen, tot onze klantenkring behoren.

De Koning Willem I Prijs bestaat in 2008 vijftig jaar en wordt voor de 25e keer uitgereikt. De Koning Willem I Stichting heeft het jubileumjaar 2008 aangegrepen om de Prijs voortaan in twee categorieën toe te kennen. Eén voor ondernemingen met minder en één voor ondernemingen met meer dan 250 werknemers.

De prijswinnaars mogen gedurende twee jaar het logo van de Koning Willem I Prijs aan hun uitingen toevoegen. Publicitaire aandacht wordt mede gezien als beloning van hun voorbeeldig ondernemerschap.

De selectie van de genomineerde ondernemingen wordt verricht door vier regionale selectiecommissies. Deze commissies bestaan uit voor de regio gezaghebbende ondernemers. De regionale selectiecommissies onderzoeken de voorgedragen bedrijven en leggen nominaties voor aan het bestuur. Het bestuur selecteert uit de genomineerde ondernemingen twee bedrijven met minder dan 250 werknemers en twee bedrijven met meer dan 250 werknemers. Op 29 mei 2008 wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt wie de uiteindelijke twee winnaars zijn.

De Koning Willem I Prijs ontleent zijn naam aan ondernemer Koning Willem I. Hij was ondermeer opdrachtgever tot het graven van een groot aantal kanalen, zoals de Zuidwillemsvaart, het Noordhollandskanaal en het kanaal van Gent naar Terneuzen. Koning Willem I liet ook de eerste spoorlijn van Haarlem naar Amsterdam aanleggen.

De prijs werd in 1958 ingesteld door de Nederlandsche Bank, waarvan Koning Willem I ook al de oprichter was (1814), en krijgt actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De Koning Willem I Prijs wordt gezien als de meest prestigieuze onderscheiding op ondernemersgebied.

Gerelateerde artikelen